DMOZDiziniNedirSitelereFaydasıVarmıdır seo mektebi
DMOZDiziniNedirSitelereFaydasıVarmıdır seo mektebi

Dmoz Nedir ? Ne işe yarar ? Nasıl Kayıt olunur ?

Merhabalar;

Bu gece sizlere Dmoz hakkında bilgi vereceğim. Düşündüm ve bu gece için en uygun makale olarak DMOZ ‘u seçtim. Hala Dmoz nedir ? diye soranlarınız var ve hala Dmoz’a kayıt yaptıramayanlar yada başvuru yapmış ama bir yerde yanlış yaptığı için REDDEDİLMİŞ ler var..

Gelelim DMOZ ‘a DMOZ ‘un açılımı The Open Directory Project demektir. Yani Açık dizin projesi de diyebiliriz. Peki ne işe yarar ? DMOZ bir listeleme sitesidir diyebilirim. Dünya üzerindeki en büyük liste yani Web arşivi ve en kalitelisi burada yer almaktadır. Dünyaca ünlü birçok arama motoru AltaVista – A9 – AOL – Clusty – Gigablast – Google – Lycos – MSN – Teoma – WiseNut – Yahoo motoru bu dizinden yararlanır. Yani en büyük arama motorundan tutunda en küçüğüne kadar hepsinin Chache ( Önbellekleme ) Scriptleri (Böcekleri) bu internet sitesi üzerinden çalışır. Dmoz’un şuanki Pagerank’ı 8 alt sayfalarıda ona göre 7 – 6 -5 diye sıralanmaktadır. tabiki sizde eğer listelenirseniz PAGERANK ‘tan da yararlanmış olmaktasınız ve internet sayfanızda DMOZ ‘ ile ziyaretçi çekebilirsiniz.

Dmoz daki editörler gönüllü editörlerdir. ve bu gönüllü kişiler tarafından yönetilmektedir. Bunun sayesinde birçok internet sayfası en ince ayrıntısına kadar incelenir ve DMOZ kurallarına uygun olduğu kanaatine varıldığı taktirde DMOZ ‘da yayınlanır. Tabiki bu yayın kriterleri arasında sitenizin tüm sayfalarının aktif olması yapım aşamasında yada tamamlanmamış olmaması gerekmektedir. Bunun yanında söylemeden geçemeyeceğim birazda profesyonel olması gerekmektedir.

Arama motorları Dmoz’un Datalarına bağlanır ve buradan veri alışverişi yaparlar. Dmoz’u arama motorlarının kaynak olarak kullanması ile Dmoz’a kabul edildiğiniz taktirde birçok ünlü arama motorunada kayıt yapmış olmanızı sağlar. Ayrıca Dmoz’un en güzel tarafı büyük bir çöplük haline gelen internetin temiz kalan yerlerini sizlere sunması.

Bildiğiniz gibi internet büyük bir hızla ilerliyor. Bu büyük hızın yanında birde büyük bir çöp yığınıda beraberinde gelmekte. Bu büyük dünyanın içerisinde yer almak tabiki herkesin hakkı fakat bir çöplüğün içerisinde yer almaktansa bir sarahda olmayı herkes yercih eder. İşte o sarayların en büyüğü DMOZ diyebilirim.. DMOZ daki Kaliteli editörler sayesinde ve gönüllü olmaları ile internet temiz kalmakta Açık dizin projesi içerisinde tertemiz sayfalar arasında yer alabilmektesiniz. Bu sistem içerisinde sizde yer almak isterseniz KATAGORİLER arasında kendinize en uygun olanını bulup sitenizi önermeniz gerekmektedir.

Ayrıca bu Gönüllü Editörler arasında da yer almak isteyenler için Dmoz başvuru kabul etmekte yapmanız gereken sadece Editör Ol linkine tıklamak ve Dmoz’u takip etmektir.

Peki DMOZ ‘a nasıl kayıt yaptırabilirim ?

Hemen başlayalım anlatmaya. Dmoz’a kayıt yaptırmak için öncelikle internet sayfanızı bütünüyle bitirmiş iyi bir içeriğe sahip ve çalışır durumda olması gerekmektedir. Bunları yaptıktan sonra internet sayfanıza en uygun katagoriyi bulmanız gerekmekte.

Örnek verecek olursak kendi internet sayfamdan bahsedeyim.

http://www.teakolik.com

İlk önce benim internet sitemin Uygun katagorisini belirledim. Bir Blog yani Web Günlüğü. Bilgisayarlar, teknoloji ve internet ile alakalı makaleler yazıyorum. Dili Türkçe

Öncelikle Dmoz.ORG den

Top: World:

Bölümüne geliyorum yani World dünyadayız. Gerçi henüz ay dan yada mars tan üye olan yok 🙂 Tabi bu işin espirisi 🙂 Bundan sonra listelenen diller arasından

Türkçe:

Kısmını seçiyorum. Buraya kadar tamam World yani dünyadayız Sonra Türkçe yani Türkçe yayın yapıyoruz daha sonra da

Bilgisayar: alt katagorisini seçiyorum malumunuz Bilgisayar ağırlıklı makale yazıyoruz. Bilgisayar katagorisini seçtikten sonra

İnternet: İnternet katagorisini seçiyorum. tabi benim için en uygun olanı bu sizin için hangisi ise onu seçmeniz gerekiyor.

Web: Bölümüne geliyorum bu bölümden sonrada

Web Günlükleri: seçiyorum tabi benimki günlük sonrada

Teknoloji: Bölümünü seçtim.

Buraya kadar tamamdır. İnternet sayfamın en uygun katagorisini buldum ve daha sonra bu katagoriye kendi internet sayfamı ekleyeceğim.

Öncelikle internet sitenizi eklemeden önce GÖNDERİ KURALLARINI okumanız gerekmektedir. Gönderi kuralları sayfanın en altında burada bulabilmektesiniz. Muhakkakki okuyunuz okumanızda byük fayda var. Eğerki bu şartlara uymazsanız başvurunuz RED edilecektir.

Dikkat etmeniz gereken hususlardan biriside hiçbir şekilde editörleri aldatmaya çalışmayın. Farklı domainler altında aynı içeriği kullanıyorsanız tek bir domaini göndermeniz gerekmekte.

Yavaş yavaş yapın düşünün ve doğru olanı yapın ki hata yapmayasınız..

Şimdi sayfanın sağ üst köşesindeki adres öner linkine tıklayınız ve gerekli bölümleri doldurunuz.

Kategori:World: Türkçe: Bilgisayar: İnternet: Web: Web Günlükleri: Teknoloji

Site’nin Adresi: http://www.teakolik.com

Site’nin Başlığı: Paylaşmanın tadını çıkartalım..!

Site Açıklaması: Donanım, yazılım, güvenlik ve bilişim dünyasından haberlerin yorumlandığı bir web günlüğü.

E-posta Adresiniz: teakolik @ teakolik.com

Bunları yazdıktan sonra sayfanın en altındaki GÖNDER butonuna basıyoruz.

Kısa açıklayıcı başlık kullanın ve 25- 30 kelimeyi geçmeden sitenizin içeriğini açıklayın. Bundan sonra yapmanız gereken beklemek. Ben 3 ay bekledim. bazıları 6 ay kadar da bekleyebiliyormuş tabi bu Dmoz’un yoğunluğunuda gösterir. Bir editör internet sayfanıza gelecek kriterlerine uygun olup olmadığını belirleyecek. Eğer RED edilirseniz E-Posta ile bilgilendirileceksiniz. Ben ilk başvurumda RED edilmiştim 🙂 Ama daha sonra ikinci başvurum kabul edildi. Tabi bu süreç uzun bir süre. Eğer RED cevabı alırsanız yada hiç cevap alamazsanız 3 haftabekleyin ve başvuruyu ondan sonra tekrarlayın. Ard arda başvuru yapmayın ve asla editörleri kandırmaya çalışmayın…

Kaynak: http://www.teakolik.com/dmoz-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kayit-olunur/

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocker Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir