internettenparakazanmayolları
internettenparakazanmayolları

“E-Ticarete gireceğim” diyenler… Okuyun.

Öncelikle merhaba;

E ticaret geçmişi olan biri olarak bende elimden geldiğince birşeyler katmaya çalışayım.
N11, Gittigidyior gibi çok tavsiye etmem. Çünü sitelerde ciddi miktarda komisyon ödersin ayrıca rekabet çoktur. Dolayısı ile faturalar ile uğraştığınızla kalırsınız.

Şimdi ilk etapta Ürünün satışını test etmenizi öneririm. Sosyal medya üzerinden satılabilirmi? Bunun için hedef kitleniz ile orantılı sağlam facebook ve butik instagram hesaplarından bir deneme yapın derim.

Satışını yapacağınız ürünün Satış odaklı aranma hacimlerine Adwords üzerinden kontrol edin. Aylık aranma hacmi ? Rakipler varmı? satış fiyatları ?
Tüm bunları analiz ettik, sosyal medya üzerinden veya Adwords reklamları üzerinden satışını gerçekleştirmeye tam karar vereceğizki atlamamamız gerek bir husus daha var; Günde Kaç Adet bu üründen satış gerçekleştirmeliyizki para kazanabilelim. İşin bu kısmını tamamen siz biliyorsunuz.

Eğer bu kriterleri değerlendirdikten sonra satacağınız ürünün size ufak da olsa bir getiri bırakacağını düşünüyorsanız deneyin. Küçük bataklar insana Sadece Tecrübe katar merak etmeyin. Benim batağım biraz daha büyüktü ama o bile tecrübe kattı.

Size tavsiyem elinizdeki ürüne güveniyorsanız şayet piyasa tabiri ile şahıs şirketi kurmanızdır. Yaklaşık maliyeti 500-600 tl civarı kuruluş maliyetiniz olur.. Müşteri ödeme sayfasında birden fazla seçeneği görmek ister. Kapıda ödeme olmazsa olmazıdır ancak kapıda ödeme fiyat farkı ödemek istemiyorsa müşteri kredi kartı ile ödemek isteyecektir. Buda sanalpos demektir. Yıllık 250 Tl diyelim bunada. Havale seçeneği koymasanızda olur çünkü çok tercih edilen bir ödeme metodu değil.

Bir adet sanal telefon numarası alın ve bunu cebinize yönlendirin. Müşteri arayıp teyit etmek isteyecektir. Cep Telefonu Çok güven vermez. Aylık 20-30 TL civarı ödersiniz.

Size bir önerimde ürünleri tedarikçiden çıkış yapmayın. Elinizde olsun. Bunun da Sebebi Siz ürünü sattıktan sonra müşteriyi arayıp söz verdiğiniz gibi gönderemeyeceğiniz için bir sürü dil dökmeniz gerekir. Türk toplumu olarak bir şeyi almaya karar verdikten sonra hemen elimizde olmasını isteriz. Aylarca araştırırız almaya karar veririz ve ertesi gün elimizde olsun isteriz. Yani kargolama süreci çok önemli. Müşteriye “Malesef ürün stoğumuzda kalmamış ancak yarın kargolayabiliriz” dediğinizde “Elinizde olmayan ürünü neden satıyorsunuz? Dolandırıcımısınız siz” şeklinde bir tepki ile karşılaşmak insanı fena halde demoralize ediyor. (tecrübe ile sabittir.)

E ticaret sitesi konusuna gelince Ben şahsen Opencart altyapısı kullanmıştım. Sözde ücretsizdi. Astarı yüzünü geçti canımıza okudu. O modülü bu modülü. Önerim gidin yaklaşık 1000 TL maliyet ile Sağlam bir e ticaret alt yapısı satın alın. Tasarım konusunda mükemmelliyetçi olmayın; unutmayın sadece deniyorsunuz siz. Nekadar az harcarsanız riskiniz okadar az olur. (Ben öyle yapmadım maalesef).

Siteyi Kurduk, Şirket açtık, Sanal pos aldık, Kargo anlaşması yaptık, Şu ana kadar harcadığımız bütçe yaklaşık olarak : 2.000 TL.
Ama henüz açtığımız dükkanın nerde olduğunu kimse biliyor. Yani vermemiz gerekecek. Sosyal medya veya Adwords üzerinden günlük ayırdığınız bütçe üzerinden reklamlara çıkmalısınız. Yani bu iş içinde biraz bütçe gerekecek. Başlangıç olarak günlük 50TL önerebilirim.
Her müşteri reklama tıkladığında satın almaz.2 veya 3. gelişindede satın almayı gerçekleştirebilir. Dolayısı ile bir müddet reklamları denemek zorundasınz.

Vergi Mükellefi oldunuz bir kira gösterdiniz ofis için. Ayda 100-150 Tl Muhasebe masrafınız olur. 3 Ayda birde yaklaşık olarak kira gideriniz kadarda stopaj ödeyeceksiniz. Müşteriden tahsil edeceğiniz %18 KDV devlete ödenecek. 30 TL her ay devlete damga vergisi ödeyeceksiniz.
Ayrıca Gelirler-Giderler Üzerinden %20 civarı Gelir verginiz çıkacaktır.

Bakın bunları burada sizin gözünüzü korkutmak için yazmadım yanlış anlayıp lütfen YILMAYIN. Bunları bilerek başlayın. Eğerki elinizdeki ürüne güveniyorsanız Deneyin. Tecrübe edinin. Eğer olmazsa zorlamayın. Yeni ürün arayışına girin. smile 1 1
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. İstediğiniz sorabilirsiniz.
Bol kazançlar diliyorum.
Kaynak:  R10.net
http://www.r10.net/yeni-baslayanlar/1644003-universite-ogrencileri-olarak-e-ticaret-sektorune-girmek-isityoruz-2.html

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocker Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir