gamesforwindowslogo
gamesforwindowslogo

Games For Windows Live (GFWL) – Offline hesap açmak, hata ve serial çözümü

gamesforwindowslogo 1 1 1

Microsoft'un bu nadide programı bazı oyunlarda zorunlu hale getirildi. Oyunlarla birlikte gelen bu hin program, türlü sorunu da yanında getirmektedir. Bunlardan birincisi şayet bu programı kurmazsanız veya kaldırmak isterseniz çalışmamaktadır. Ben sadece oyunu alayım diyemiyorsunuz yani.
Diğer bir sorunsa bu program vasıtasıyla ve Microsoft hesabıyla orijinallik kontrolü ve Save (kaydetme) olayının birbirine bağlanması. Yani şayet oyunu orijinal almadıysanız ve sadece denemek istiyorsanız denettirmemek üzerine kurulu düzeni. Örneğin; Batman: Arkham Asylum, Dirt 2, Bioshock 2, Fallout 3, Resident Evil 5, Street Fighter IV, Warhammer 40k ve GTA IV.
Ayrıca hadi bir şekilde denemeye kalksanız bile oyunun içinde kaydetme imkanını da engelliyor -bilmeyenlere pek tabii ki-.

Ben sadece bu son soruna dair bir şeyler yazacağım. Bu hin programın aslında save'i engelleme gibi bir durumu yok. Sadece çok iyi gizlenmiş bir numaradan ibaret bu durum.

Peki nasıl aşılıyor bu problem? Aslında bir problem yok ortada, zira her şey gözünüzün önünde. En başından alayım. Oyunu çalıştırdınız ve karşınıza şu pencere çıktığında işaretli kısma tıklıyorsunuz;

gfwl1 2 1

Pislik tam bu pencerede. Niye pislik? Çünkü görmemizi istemedikleri şeyi resmen saklamışlar. Şöyle ki açılan pencerede offline account (çevrimdışı hesap, lokal hesap) açmamızı sağlayacak kısım aşağı indirilebilir çubuktan ulaşılırken, bizi yeni hesap açmaya veya online hesaba zorlayan “Continue” (BUNA TIKLAMIYORSUNUZ) tıklanabilir buton olarak yer almakta! Bunun için aşağıdaki sayfa geldiğinde scroll down yapmak gerekiyor yani sayfa çubuğunu biraz aşağıya indirmek;

gfwl2 2 1

Aşağıda görüleceği üzere sayfayı biraz aşağı kaydırınca bize lazım olan şeyi görebiliyoruz. İşaretlediğim yeri seçtiğinizde lokal hesap yaratayım seçeneğine tıklamış oluyorsunuz ve karşımıza sonradan gelecek çıkan pencereleri OK diyerek işlemi tamamlıyoruz.

gfwl3 2 1

Lokal profilinizi güle güle kullanıp, oyunlarınızı rahatlıkla save (kayıt) edebilirsiniz. İyi eğlenceler.

İlginizi Çekebilir

metal gear solid v the phantom pain windows 11 acilmama sorunu 01 scaled

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain WINDOWS 11 AÇILMAMA SORUNU

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (windows 11 İÇİN DÜZELTME) Metal Gear Solid'i  win …

tikladigimda microsoft store aciliyor 01

Tıkladığımda Microsoft Store açılıyor

EXE uzantısının reg dosyasını bulup indiriyoruz. indirdiğimiz reg dosyasının üzere tıklıyoruz. Ne derse evet diyoruz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir