52fee97d1fe243956b1160d4375aa58a
52fee97d1fe243956b1160d4375aa58a

Modemi Access Point Olarak Bağlama [%100 sonuç]

Fiber internete geçtikten sonra sinyal türünün ADSL’den VDSL’e dönüşmesi sonucunda kullanmakta olduğum TP-Link marka modem işe yaramaz hale gelmişti. Onun yerine TTNET’in gönderdiği Huawei hg552e modemi kullanmaya başladım. Sinyal gücü diğer modeme göre daha iyi olduğu halde yine de evin ucundaki odada ya çok düşük seviyede ya da hiç çekmiyordu. O yüzden ben de genellikle kabloyla bağlanıyordum oradan.
Ne zaman ki TP-Link modemim “fazladan” konumuna düştü, evin normalde internet çekmeden yerlerinden de internete bağlanabilmek için daha önce kabloyla internete bağlandığım modemi odaya koyup bu modemi access point(bağlantı noktası) olarak kullanmaya başladım. Tabii bir modemi access point olarak kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken birkaç ayar var, yazının devamında neler yapılması gerektiğini bulabilirsiniz.
Önce access point olarak kullanmak istediğiniz modemi yapılandırmanız lazım.
Access point olarak kullanmak istediğiniz modeme kabloyla ve kablosuz bağlanın.
Tarayıcınızın adres çubuğuna modeminizin adresini(genelde 192.168.1.1 ve 192.168.2.1 olur) yazın ve kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın(bilmiyorsanız default şifre için internette aratın).
Access point olarak kullanmak istediğiniz modemin IP adresini değiştirin. Bu IP adresini seçerken ana modeminizi esas almalısınız ve ana modeminizin IP aralığı dışında kalan bir IP adresini yazmalısınız. Örneğin, benim ana modemim olan Huawei HG655d modeminin IP’si 192.168.1.1 ama IP aralığını bilmiyorum. O yüzden access point olarak kullandığım TP-Link modemime 192.168.1.251 şeklinde bir IP verdim. Siz de IP aralığından emin değilseniz yüksek bir sayı verin.

52fee97d1fe243956b1160d4375aa58a 1 1

Modemi access point olarak ayarlama
DHCP özelliğini kapatın.
Kablosuz bağlantı ismini ve şifresini ana modemin kablosuz bağlantı ismi ve şifresiyle aynı yapın(farklı da yapabilirsiniz, ama birinin menzilinden çıkıp diğerininkine girdiğinizde yeniden bağlanmanız gerekir).
Bu ayarları yapıp kaydettikten sonra access point olarak kullanmak istediğiniz modemi ana modeminize bir ethernet kablosuyla bağladıktan sonra yapılacak birşey kalmamıştır, internetinizi evinizin her köşesinde güle güle kullanın.

İlginizi Çekebilir

online sesi yaziya cevirme online voice to text 01 scaled

Online sesi yazıya çevirme online voice to text

Tavsiye siteler aşağıda sıralanmıştır. https://voicenote.in/live/ sonix.ai dictation.io google.com/intl/en/chrome/demos/speech.html https://docs.google.com https://speechtexter.com

epson l350 zarf yazdirma 01

Epson L350 Zarf yazdırma

  1.Zarfı arkası yukarı bakacak ve açılır kısmı sağa bakacak şekilde, tam yazıcımız arkasında bulunan …

4 yorumlar

  1. Mrb, yapilandiracagimiz adsl uyumlu modemi, VDSL gelen internet hattı üzerinden bağlantı yaparak ayarlayabilir miyiz ? Teşekkürler..

    0
    0
  2. bunu kablosuz bir şekilde yapamazmıyız

    0
    0
  3. Kablosuz Modemi Access Point Olarak Ayarlamak , Kablonet Modem’de Adsl Modemi Access Point Yapma konusunda şu videoda aradığımı buldum. umarım sizlere de faydası olacaktır.
    https://www.youtube.com/watch?v=2BY3LNxFWTg

    0
    0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir