8 altin seo kurali
8 altin seo kurali

SEO YAPMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN 8 ALTIN KURAL

Herkes google sıralamasında ilk sırada olmak istiyor ve seo nedir, seo nasıl yapılır şeklinde kendini geliştirmek için internet üzerinden aramalar yapıyor.En önemli unsur atlanıyor. SEO yapmadan önce sitenizi uygun hale getirmek. Nasıl bir sporcu ağır spor öncesi ısınma hareketleri yapıyorsa sitenizinde bu tarz hareketlere ihtiyacı vardır.

8 ALTIN SEO KURALI
8 ALTIN SEO KURALI

1.: Siteniz Mobil Uyumlu Mu?

Web sitesini açtınız ancak 10 kişiden 6sı artık internet aramalarını akıllı cep telefonlarından yapıyor. Bildiğiniz gibi google ‘nin ilk amacı kullanıcıya en çok fayda sağlayan siteyi ön sıraya getirerek kullanıcılarına en yüksek faydayı sağlamaktır. Peki ya sizin kullanıcılarınız cep telefonundan giriş yaptığında sitenizi nasıl görüntülüyor ve web siteniz mobil uyumlu mu? http://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ adresinden bu testi ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

2.: Özel IP

Gerçek hayatta özel olmak için, sıradışı olmak için kendimizi parçalıyoruz ancak iş sitemize gelince ya bilmemekten yada umursamamaktan sitemizi özelliştirmiyoruz. Özelleşmeden kastımız sadece tasarım değil. Özel IP. Web siteniz eğer özel IP üzerinde olursa google gözünde bir puan daha aldınız demektir. Değilse, google gözünden düşmeniz an meselesi demektir. Web siteniz için özel IP almak istiyorsanız HOSTİNG hizmeti aldığınız firma ile görüşebilirsiniz.

3.: Favicon

Aslında yapımı ücretsiz ve siteye eklenmesi de çok kolay ancak birçok kişi tarafından es geçiliyor. Türkiye’nin en büyük firmalarının bile sitelerine baktığımızda bazen favicon olmayabiliyor. Sonra bir Türkiye sektör lideriyiz ancak sitemiz google aramalarında ilk sırada değil diyorlar. Google favicon sever ve bir puan daha almak için mutlaka sitenizde olmalı.

4.: Blog

Blog denilinde hemen aklınıza blogger, blogcu vs gibi blog siteleri gelmesin. Web sitenizin bir köşesinde sektörel olarak sitenizi ziyaret edenlerle paylaşmak için her gün içerik üretmeniz gereken bir blog olmalı. Blogların %100 özgün ve uzun olması gerek. Her gün beş adet blog eklenmesi google örümceklerini daima sitenizde tutar ancak zamanınız mı yok, günde bir adet ekleyin. Zamanınız hiç mi yok? 5 günde bir tane ekleyin. Bu kadar da mı zamanınız yok ayda bir tane ekleyin. Buna bile zamanınız mı yok, sitenizi kapatın silin atın. Başka işlere yönelin mesela pazarda limon satın 😉

5.: Domain Seçimi 1

Uzun vadede marka olmak istiyorum diyorsanız istediğiniz marka ismiyle domain alabilirsiniz. Kısa vadede google sıralamasında yer almam gerek diyorsanız sektörel olarak google sıralamasında olmak istediğiniz anahtar kelime domain adında mutlaka ama mutlaka geçmeli.

6.:Domain Seçimi 2

Domainin eski olması çok önemlidir. Bugün aldığınız domain 5 yıldır aktif olan bir domaini geçmesi çok zordur. Bu genel bilinen bir bilgidir. Ancak bilinmeyen ve/veya es geçilen bir durum ise domain sürenizin yenileme tarihidir. Yıldan yıla domaini yenileyenlerdenseniz google gözünde aslında 1 yıllık gelecek planı yapan yani güven vermeyen bir firmasınız. Bu nedenle .com domainler için maksimum süre olan 10 yıl, .com.tr domainler için maksimum süre olan 5 yıllık yenilemenizi hemen bu yazıyı okuduğunuz anda yapın. Alttaki 7. maddeyi sonra okursunuz hemen yenilemenizi yapın 😉

7.:Google Gözüyle

Google gözüyle sitenizi incelemeyi öğrenin. Google sitenize baktığında normal insanlar gibi incelemez. Flashları, resimleri pek umursamaz. Yazılar, etiketler, url yapıları, h tagları, description ve w3 standartlarını mutlaka öğrenin ve sitenizi google gözüyle inceleyin. Google sitenize baktığında çirkin bir site görüyorsa siz DIŞ SEO yaparak sitenizi nekadarda olsa GÜZEL SİTE diye övseniz fayda etmez. Görücü usulü evlilik mi kaldı 😉

8.: Acele Etmeyin

Sitenizde hafif bir kıpırdama oldu. İlk 500 de yokken birden bire ilk 20 sayfada oldunuz. Aaaa bir baktınız ilk 10 sayfaya gelmiş yani ilk 100 içine girmişsiniz. Bi hallendiniz, vay be o kadarda zor değilmiş dediniz, hemen biraz daha site dışı seo yapmaya başladınız iki sıra daha yükselince hemen geceleri bile uyumadan seo yapmaya devam ettiniz. Buna aşısı seo diyoruz. Bir söz var, “bir kişinin kendi kendine yaptığını tüm dünya toplansa ona yapamaz”! Sizin sitenize verdiğiniz bu zarar tüm hackerlar toplansa yapamaz. Aşırı seo aslında bir anlamda hacklink çalışmasına benzer. Peki ne yapmak gerek. SABIR!. Sabırlı olsun, acele etmeyin, site içi otoritel gücünüzü 4. madde belirttiğim gibi bloglarla destekleyin.

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocker Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yorum

  1. Ensar güzel anlatmışsın bir yandan okudum diger yandan çok güldüm, seo site işlerini bırakıp pazarda limon satmaya karar verdim hahaha. Şaka bir yana anlatımın icin teşekkürler. FAYDALI yazılar görünce yorum yapmamak olmaz. SAYGILAR

    0
    0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir