ultravnc kullanimi 696x382
ultravnc kullanimi 696x382

UltraVNC Kurulumu / Kullanımı

Uzak masaüstü bağlantısıyla ilgili epeyce alternatif program piyasada mevcut. Bu yazımızda UltraVNC programının kurulum ve kullanımıyla ilgili detayları ele alacağım. UltraVNC, herhangi bir platform üzerindeki herhangi bir işletim sisteminden, ağ üzerinde başka bir bilgisayara VNC protokolü üzerinden bağlanmanızı sağlayan bir programdır. Teamviewer programına göre farkı bağlandığınız bilgisayara kullanıcının bilgisi olmadan bağlanmayı düşünüyorsanız bunun bu programla mümkün olduğunu belirtelim. Ancak programın bu şekilde kullanımıyla ilgili tüm sorumluluk kullanıcılara aittir.

UltraVNC Kurulumu Nasıl Yapılır?

UltraVNC programını indirerek işlemlerimize başlıyoruz. UltraVNC ücretsiz bir programdır. Şuan için Windows platformunu desteklemektedir. İndireceğimiz zip dosyasındaki programlar direkt olarak çalışmaktadır. Kurulum yapmanıza gerek yok. Programı indirmek için:

UltraVNC İndir

İndirdiğimiz zip dosyası içinde 32 ve 64 bitlik sistemler için indirilen zip dosyasında x86 ve x64 klasörlerinde bulunan programları zipten çıkararak sisteminize göre kullanabilirsiniz. winvnc.exe ve vncviewer.exe olmak üzere 2 program karşınza gelmiş olacak. Dosyaları çıkardıktan sonra 2 farklı adım uygulayacağız.

UltraVNC uzak masaüstüyle bağlanılacak bilgisayar için ayarlar:

Dosyada bulunan winvnc.exe programını bağlantı yapacağımız bilgisayara kopyalıyoruz. Programı saklanması istediğiniz herhangi bir klasör içine kaydedebilirsiniz.

ultravnc kullanimi 1 1 1

 

  1. Kaydettikten sonra winvnc.exe çift tıklayarak çalıştırıyoruz. Karşımıza gelen güvenlik duvarı uyarısına erişime izin ver diyerek devam ediyoruz.
  2. VNC Password ve View-Only Password kısmına gelerek bağlantı kuracağımız zaman gerekli olacak şifreyi atıyoruz. Buraya dilediğiniz uzunlukta istediğiniz bir şifreyi atayabilirsiniz. Şifreyi girdikten sonra OK butonuna basıyoruz.
  3. Sağ alt köşede saatin yanında programa ait göz simgesi bulunan bir ikon belirecek. O simgeye sağ tıklıyoruz.ultravnc kullanimi 2 1 1
  4. Açılan menüde Install Service yazan seçeneğe tıklıyoruz. Bu sayede program Windows tekrar başladığında otomatik olarak kendiliğinden arka planda çalışmaya başlayacktır.
  5. Admin Properties seçeneğine tıklıyoruz aynı menü üzerindeki. İlk programı başlattığımızda karşımızda beliren ayar penceresi geliyor. Bu kez ayar kısmında DisableTrayIcon kutucuğunu işaretleyip OK diyerek pencereden çıkış yapıyoruz. Böylelikle programa ait ikon artık saatin kenarında belirmeyecektir.

Bağlanacağımız bilgisayarla ilgili ayarlar bu kadar. Şimdi bağlantı kuracağımız bilgisayar ayarlarına geçelim.

UltraVNC uzak masaüstü bağlantısı yapacak bilgisayar için ayarlar:

  • Daha önce indirdiğimiz klasörde bulunan vncviewer.exe programını saklamayı düşündüğümüz klasörün içine kopyalıyoruz. Çift tıklayarak programı çalıştırıyoruz.
  • ultravnc kullanimi 3 1 1Karşı bilgisayara bağlanmak için bağlanacağımız bilgisayarın kullandığı IP bilgisine ihtiyacımız var. (192.168.1.100 gibi)
  • IP adresini VNC Server yazan kutucuğa giriyoruz. IP adresini yazdıktan sonra Connectbutonuna basarak direkt olarak bağlantımızı başlatıyoruz. Karşımıza şifre penceresi açılacak. Karşı bilgisayarda belirlediğimiz şifreyi buraya girerek devam ediyoruz. Bu bağlantıyı yaptığınız anda yeni bir ekran açılacak ve artık bağlandığınız bilgisayarı dilediğinizce kullanabileceksiniz.
  • Eğer bağlandığınız bilgisayarı sadece önizleme modunda izlemek istiyorsanız ve mouse devre dışı kalsın istiyorsanız bağlantı kurmadan önce View Only kutucuğunu işaretledikten sonra Connect diyerek bağlantı kurmanız gerekiyor. Bu sayede karşı bilgisayarı önizleme modunda açabilirsiniz.
  • Yaptığınız bu ayarlar kalıcı olmayacaktır. Her girişinizde aynı ayarları seçmek istemiyorsanız Save connection settings as default kutucuğunu işaretleyerek Connectbutonuna basarsanız en son ayarlarınızla sürekli bağlantı kurabilirsiniz.

UltraVNC ile ilgili bazı bilgiler:

  • Programı kurmadan direkt olarak .exe üzerinden çalıştırdığımız için kaldırmak istediğinizde DisableTrayIcon ayarından dolayı programın çalışmasını engelleyemeyebilirsiniz. Görev yöneticisi üzerinden winvnc.exe işlemini durdurarak daha önce kaydettiğiniz klasörden programı silebilirsiniz. Yine de silemezseniz güvenli modda bilgisayarınızı başlatarak direkt olarak kaydettiğiniz klasörden programı kaldırabilirsiniz.
  • Bağlanacağınız bilgisayara girdiğiniz şifreyi bir yere not etmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Programı setup olarak indirmek isterseniz programın resmi sitesi üzerinden setup dosyalarını da edinebilirsiniz.
    http://www.uvnc.com/component/jdownloads/summary/4/358.html
  • Uzak masaüstü bağlantısı yaptığınızı farkettirmeden bağlanmayı düşündüğünüz bilgisayara bağlanabilir, takip altında tutabilirsiniz. Tabi bu işi yaparken özel hayatın ihlali konusunda dikkatli olmalı, kişilerin hak ve özgürlük alanları sınırını ihlal etmemeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde yasal sorumluluk sizlere ait olacaktır.

Kaynak :PC Bilimi

İlginizi Çekebilir

online sesi yaziya cevirme online voice to text 01 scaled

Online sesi yazıya çevirme online voice to text

Tavsiye siteler aşağıda sıralanmıştır. https://voicenote.in/live/ sonix.ai dictation.io google.com/intl/en/chrome/demos/speech.html https://docs.google.com https://speechtexter.com

epson l350 zarf yazdirma 01

Epson L350 Zarf yazdırma

  1.Zarfı arkası yukarı bakacak ve açılır kısmı sağa bakacak şekilde, tam yazıcımız arkasında bulunan …

3 yorumlar

  1. ınstall service kısmı bende sönuk bu yuzden tıkalayamıyorum çözümü nedir

    0
    0
  2. Hocam kurum bilgisayarında varmış bende bazı sekmeler girdim lakin Google Chrome gizli sekmeden, sağ altta sory…. Web policy felan yazıyordu.. İş yerinde afiş olmaktan korkuyorum bir sorun yaşar mıyım acaba

    0
    0
    • Üstadım girdiklerinde haberiniz olur..Tabi VNC ‘nin bir çok çeşidi var. Haber olmadan da sizi gözetleme durumları olur… Bildiğiniz ekran karşı tarafta çıkıyor…

      0
      0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir