kkk
kkk

WordPress kullanıcı seviye ve yetkileri

Bu yazıda sizlere WordPress kullancı seviyeleri ve yetkilerinden bahsetmek istiyorum. Bir kaç arkadaşın bir araya gelip bir blog üzerinden yazılarını paylaşmaları ve aynı çatı altında daha kaliteli içerikleri barındırarak kendilerini tanıtlamarı için bloglar çok önemli araçlar.

Peki WordPress bir blog sitesinde Yeni Kullanıcı Ekle işlemi sırasında karşımıza çıkan Konum seçeneği nedir? Önce bunu kısaca açmak istiyorum. Bu seçenekler sizin yeni kullanıcıya verdiğiniz yetkileri belirlemenizi sağlar. Abone, yönetici, editör, içerik sağlayıcı ve yazar. Şimdi bu seviyelerin yetkilerini kısaca açalım.

1- Abone : Sistemde sadece yorum atabilme yetkisi vardır. Yorum sistemi üyeliğe dayalı olan WordPress bloglarda kullanılabilecek üyelik seviyesidir.

2- İçerik Sağlayıcı : Kendi yazılarını ekleyebilir, yazılarına resim vb. dosya ekleyebilir. Yazıları yönetici onayından geçmeden yayınlanmaz.

3- Yazar : İsminden de anlaşılayacağı gibi, eklediği içerikleri yönetici onayına tabi tutulmaz direk yayınlanır. Kendi yazılarını silme ve düzenleme yetkisine sahiptir.

4- Editör : WordPress blogunuzda yazıları,yorumları, sayfaları, kategorileri, bağlantıları düzenleme yetkisine sahiptir. Forumlardan alıştığımız dille söylersek Moderatör.

5- Yönetici : Bütün WordPress ayarlarını değiştirme yetkisine sahiptir. Blogunuzu ilk kurduğunuzda admin kullanıcı Yönetici olarak belirlenir. Daha sonra yeni kullanıcı ekleme işlemi sırasında dilerseniz Yönetici seviyesini seçebilirsiniz.

Yeni Kullanıcı eklemek için www.siteniz.com/wp-admin sayfasında sol menüdeKullanıcılar sekmesinde Yeni Ekle linkini takip etmeniz yeterli olacaktır.kkk 1 1 1

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocket Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir