yeni dolandırıcılık yöntemi yaşam sağlık hizmetleri
yeni dolandırıcılık yöntemi yaşam sağlık hizmetleri

Yeni dolandırıcılık yöntemi: yaşam-sağlık destek hattı!! 4447087 4445304

 Telefon dolandırıcılığında çığır açan milletimiz artık Türk Telekom’un özel firmalar için vermiş olduğu ve 444 ile başlayan numaralardan da aramaya başladılar.

Bugün tarafıma 4447087 numaradan gelen çağrı ile olaylar zinciri başlamış oldu. Beni arayan bayan (or….u) başlarda gayet nazik ilerleyen zamanda ise azarlayıcı bir ses tonuyla kredi kartıma bağlı Yaşam Sağlık destek hattından aradığını ve ilk yılı ücretsiz olan hizmetimin süresinin dolduğunu uzatmak istesem de istemesem de 300 lira gibi rakam ödemek zorunda olduğumu söyledi.

İlk başta biran tereddüt ettim acaba böyle bir şey için onay verdim mi diye! Daha sonra karşı tarafa böyle bir işlem yapmamış olduğumu ve yapsam kesin hatırlayacağımı belirttim. Telefonun ucundaki bayan (or….u) o kadar net bir ton ile tamam ödemek istemiyorsanız ben işlemlerinizi icra servisine ileteceğim onlar ile anlaşırsınız diye tehdit etmeye başlayınca ister istemez bir an şüpheye düşüyorsunuz.

Bunun en az bedelinin de bana 1450 liraya mal olacağını ve bunu ödemek zorunda kalacağımı da eklemeden durmuyor. Daha sonrasında böyle bir evrak var ise gönderin dediğimde de ödemeyi yaptığınız zaman tarafınıza gönderilecek Beyfendi diye rahatlatmıyor da değil hani…

Neyse, daha sonra üstüne basa basa kullandığım tek kart olan Garanti Bankasından işlem yapabileceğimizi zaten bu karta bağlı bir kuruluş olduğunu belirterek benden kart bilgilerini istemeye devam ediyor. Bende bu kadar bilgiyi biliyorlarsa ve ayrıca 444 lü bir numara olduğundan dolayı bir taraftan da aklımda doğru olabileceği baskısı doğuyor. Ardından bizim konuşma aylık 20 lira olarak 12 taksite bağlanıyor ve birden kendimi kart numarasını verirken buluyorum. Ama bankaya olan güvenimden dolayı 3D şifresi gelmeden ve ben bunu karşı tarafa söylemeden de çekim yapamayacaklarını da biliyorum. Ben kart bilgilerini söyledikten sonra tarafıma bankadan şifre de geldi. Tabi ben bu arada boş durmayıp bu lanet numarayı (4447087) hemen internetten sorgulamaya başladım. Pek bir bilgiye sahip olamasam da yanlış hatırlamıyorsam Ekşi Sözlükte kısa bir bilgilendirme bulmamla kafamda şimşeklerin çakması bir oldu.

Hemen mesajı okudum ve gelen mesajdaki firma isminin Garanti Bankası ile uzaktan yakından alakasının olmayışı beni epey sinirlendirdi. Bu firmanın ismi de VIAKOUST DOOEL SKOPJE. (Böyle bir ismi nereden buldular oda muallak tabi.)

Ardından tekrar bayan (or….u)ya dönerek sen nereden aramıştın diye sordum oda bana şifreyi hemen vermemi bir an önce işlemi sonlandırması gerektiğini söylüyordu.

Kanın beynime yapmış olduğu basınçla siz kimi kandırıyorsunuz Or….u demem bir olmuştur. Allah belanızı versin ne alakanız var Garanti Bankası ile kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz derken Or….u karşı taraftan sizi ben icraya sevk edeyim de gününüzü görün diyerek telefonu yüzüme kapattı. Bu arada mesaja daha dikkatli baktığımda ise 7.133 lirayı görünce beynimdeki kan tavana kadar çıkmıştır herhalde…

Bu kadar sinirlenmişken dejarz olamamak ne kadar kötü diye düşünürken telefonum yine aynı numaradan çalmaya başladı. Bir an çok sevindim ve telefonu açtığımda bu sefer totoş bir eleman beni daha bir şey demeden başladı tehtit etmeye… En sonunda dayanamayıp dur bir saniye be Or…Çocuğu dediğimi hatırlıyorum. Totoş o an konuşmasını kesip durdum dedi. Arkasından da bildiğim – bilmediğim, o an ürettiğim, hayatımda hiç etmediğim kadar çok küfürü 30 saniyelik zaman dilimine sığdırdığımı hatırlıyorum. En sonunda da karşı taraf pes etti ve telefonu yüzüme kapattı terbiyesiz. 🙂

Bende arkasından bankamı arayıp böyle bir olay geçtiğini her ihtimale karşı hesabımı kontrol etmelerini rica ettim. Banka görevlileri de kart numarasını verdiğim için kartımı değiştirmenin en güvenlisi olduğunu söyleyerek kartı iptal ettiler ve yeni bir kart gönderimi yaptılar.

Bu tip dolandırıcılıklar da kurban olmamak için bankanın her zaman üstüne basa basa söylediği gibi kesinlikle kart bilgilerinizi 3. şahıslarla paylaşmayın uyarısını ben de kısa bir tecrübe ile sizlerle paylaşmak istedim.

Ayrıca o dolandırıcılar, kul hakkı yiyen şerefsizler de umarım kazdıkları kuyulardan birinde boğulurlar. Unutmayın ki bu insan evladı olmayanlara sizi aradıkları zaman istediğiniz gibi özgürce ağzınızı doldura doldura sövüp sayabilirsiniz. Bunlara müstahaktır, helaldir.

Allah hepimizi bu iblislerin şerrinden korusun…

Yazımızı mümkün olduğunca paylaşalım ki herkes bilinçlensin…Sağlıcakla kalın…

 

Yazar: Kaya Ali Uymaz Tarih:

http://www.sanalmakina.net/ ‘den alınmıştır.Başımıza bugün  geldiği için aynısının altına imza atıyoruz.Kendisini uyarısından ve medeni cesaretinden doğru tebrik ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

gbwhatsapp a normal whatsapp a taaamak 13

GBwhatsapp ‘ı normal whatsapp’a taşımak

Öncelikle GBWhatsapp’ınıza ulaşımınız varsa yedeğini alın. Yoksa da önemi yok devam edelim. telefonunuzda dosya yöneticinizden …

image 5

WordPress’de yazı düzenlerken içerik değişme hatası.

Başıma ilginç bir olay geldi. WordPress yazımın içereğini değiştirme kararı verdim. Bir de göreyim tıkladığımda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir