google ilk sayfada c d4ac53e1dd8dc1f7e466
google ilk sayfada c d4ac53e1dd8dc1f7e466

Google, arama sonuçlarını listelemede yeni kriterler getiriyor

Arama motoru Google, 21 Nisan'dan itibaren uygulamaya başlayacağı değişiklikle, mobil cihazlarda yapılacak aramalarda, mobil uyumlu tasarımı bulunan siteleri üst sıralarda gösterecek.

Google, daha önce yaptığı açıklama ile ‘mobile friendly' adını verdiği değişikliği duyurmuş, 21 Nisan'dan itibaren mobil cihazlarda yapılacak aramalarda mobil uyumlu siteleri üst sıralarda listeleyeceğini açıklamıştı. Mobil cihazlar ve mobil uygulamaların kullanım oranlarındaki artışı dikkate alan firma, yarından itibaren mobil dostu arama sonuçlarını uygulamaya koyacak. Arama motoru, bu kararı ile mobil uyumlu siteleri ödüllendirmiş olacak. Mobil uyumlu tasarımı bulunmayan, sadece masaüstü bilgisayarlara göre tasarlanmış milyonlarca site ise doğal olarak trafik kaybedecek.

Trafiklere nasıl yansıyacağı merakla beklenen değişikliğin, yüksek trafiğe sahip olup mobil uyumlu olmayan siteler için sürpriz sonuçları olabileceği belirtiliyor. Google bu değişiklikle birlikte aynı zamanda URL kısaltmasına da giderek web adreslerinin daha kısa ve belirgin olmasını sağlacak. Bu sayede kullanıcılar aradıkları bilginin yerini daha kolay görebilecek.

Google'ın yeni arama algoritmasının, web sitelerini mobil uyumlu olmaya teşvik etmesi bekleniyor.google ilk sayfada c d4ac53e1dd8dc1f7e466 1 1 1

‘MOBİL UYUMLU' NE DEMEK ?

Bir web sitesinin mobil uyumlu olması, ziyaretçinin kullandığı mobil cihazın ölçülerine uygun tasarlanmış şekilde görüntülenmesi anlamına geliyor. Bu sayede ziyaretçi, sayfayı büyütüp küçültmek, sağa sola kaydırmak zorunda kalmadan, sadece yukardan aşağıya doğru kaydırarak görebiliyor.

CİHAN

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocker Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir