banner 772x250
banner 772x250

Login LockDown WordPress Eklentisi !

Şifre tespit etme işi zor bir iştir lakin bunu merak haline getiren biri için pekte zor değildir. Günümüzde çoğu bloger ya da kurumsal firmalarda wordpress kullanılmaktadır. Tabi wordpress çok kullanılınca açığını aramak isteyen illegal kişilikler olacaktır. Bunun için web sayfanıza bir takım önlemler almanız gerekebilir. Örneğin wordpress admin sayfanızdan şifrenizi tespit etmek isteyen birinin hatalı giriş sonrası engellenmesini ister misiniz? Eğer böyle bir arzunuz var ise Login LockDown uygulaması size göre diyebiliriz.

login lockdown wordpress eklentisi

 Login LockDown Eklentisi Nedir? Ne İşe Yarar?

Login LockDown eklentisi wordpress admin sayfanızdan yapılan her hatalı girişleri kayıt etmektedir.
Eklenti her hatalı girişin IP sini dahil ayarlar iseniz kullanılan kullanıcı adını da kayıt etmekte. Girişimleri belirli bir sayıdan fazla aynı IP aralığından kısa bir süre içinde tespit edilirse, o zaman giriş işlevi aralığından gelen tüm giriş isteklerini o IP için sizin yapacağınız ayara göre bellirli bir zaman aralığı boyunca engellemektedir. Eklenti böylelikle şifrenizi tespit etmeye yönelik hatalı girişleri önlemeye yardımcı olur.

Login LockDown Eklentisi Nasıl Etkinleştirip Çalıştırılır?

Öncelikle eklentiyi WordPress web sitenize yükleyip eklentiler kısmından etkinleştiriyoruz.
Eklentinin dil seçeneği olarak sadece şuan için ingilizce bulunmaktadır.
Ayarlar kısmından şu şekilde işlem yapacaksınız;

 

  • Max Login Retries : Buradan max. kaç kez hatalı giriş yapılmasına izin vermeyi ayarlıyoruz. 3 yapılması ideal diyebiliriz sonuç ta siz 3 defa hatalı giriş yapmazsınız.
  • Retry Time Period Restriction (minutes) : Kaç dakika aralıklarla tekrarlanmasını istiyorsunuz girişlerin 5 de olabilir bu 1 de 3 olması ideal olabilir.
  • Lockout Legenth (minutes) : Hatalı girişleri ne kadar süre boyunca sistemin engellemesini bu kısımdan ayarlıyorsunuz. 60 olması halinde 1 saat boyunca ilgili ip den admin panelinizden şifre vs test ederek giriş yapılamaz.
  • Lockout Invalid Usernames? : Bu kısımdan ise geçersiz adları kilitlemesini istediğinize dair sistem onay istemekte. Hayır (NO) yapmanız iyi olabilir bir nebi sürekli o kullanıcı adını deneyip duracaktır bu işi yapmak isteyen biri.
  • Mask Login Errors? : Giriş hatalarını maskelemesini istiyor musunuz? Yani kayıt etmesini istiyor iseniz , evet (yes) yapmanız gerekmektedir.
  • Currently Locked Out : Burada ise hatalı girişlerin olup olmadığını kayıtta tutulanları görebiliyorsunuz.
  • Release Selected : Bu kısımdan ise hatalı girişleri silebiliyorsunuz. Size ait bir IP var ise engellemeyi kaldırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

sahifa temada embed kodundaki tirnaklarin yok olmasi

SAHİFA TEMADA EMBED KODUNDAKİ TIRNAKLARIN YOK OLMASI " sorunu

Sahifa temada ana sayfaya yazdığınız koddaki tırnaklar şu hale dönüşürse çözümü basit bu kod kaydettiğimde …

w3 total cache ayarlari

W3 Total Cache Ayarları

W3 Total Cache Ayarları W3 Total CacheWordPress için statik bir önbellekleme eklentisidir. W3 Total Cache eklentisi sitenizin …

4 yorumlar

  1. HTTP Authentication
    açtım ama şimdi devre dışı bırakamıyorum. Nasıl bir yol izlemek gerekir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir