sitede kirik linkleri bulmak 01
sitede kirik linkleri bulmak 01

Sitede kırık linkleri bulmak

Ulaşılamayan site içi ve site dışı linkler başa beladır . Tarama hataların ve kırık linklerin sayılarının artması hem google tarafından hoş karşılanmaz hem de seo açısından oldukça olumsuz bir durumdur. sitenizde gerek daha önceki konuları silmek gerekse yazılımsal sebeple oluşan bağlantı hatalarını tespit etmek ve bu hataları gidermek için umarım yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Bahsedeceğimiz bu araçlar sitenizin kırık link ( broken link ) tespitini yaptığı gibi sitenizden çıkış yapan bağlantıların ( external ) durumunu da kontrol ediyor.

Kırık link ?

Bir internet sitesinde her hangi bir sebeple ulaşılamayan , veren sayfalardır. Ulaşılamayan hata veren site içi bağlantıların artması kullanıcı deneyimini ve dolayısı ile seo başarısını olumsuz şekilde etkileyen durumlardandır.

Site içi kırık linkler nasıl düzeltilir ?

Öncelikle kırık bağlantının sebebini bulmalısınız. Ulaşılamayan kırık link site içi mi site dışı bir link mi bunu tespit ettikten sonra site dışı bağlantı ise araştırma yaparak yeni site adresi ile değiştirebilirsiniz. Silinme , url değişikliği gibi sebepler ile ulaşılamayan site içi linkleri de bu analizler sayesinde tespit ederek çözümleme yoluna gidebilirsiniz.

Kırık bağlantılar nasıl bulunur ?

 

Sitenizde eğer wordpress tabanlı bir site kullanıyorsanız http://wordpress.org/plugins/broken-link-checker/ eklentisi ile kırık link kontrolü işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sitenizde yer alan kırık linkleri düzelterek kullanıcı deneyimini artırabilirsiniz. Son olarakta iyi bir crawler ve site içi hataları tarama yazılımı olan Xenu programı ile de detaylı bir tarama yaptırabilir site içi ve site dışı broken link ( kırık linkl ) tespiti yapabilirsiniz.

 

İşinize yarayabilecek  diğer online sorgulama araçları :

En büyük site içi problemlerden biri olan tarama hataları ve sitenizde çalışmayan url leri tespit ederek analiz yoluna gideceğiniz araçlar aşağıda listelenmiştir.

sitelerde kırık bağlantıları kolayca tespit etmek için broken link checker eklentisini kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak : En önemli site içi faktörlerden biri olan çalışmayan site içi linkleri düzeltmeniz arama motoru performansınıza olumlu etki edecektir.

İlginizi Çekebilir

gbwhatsapp a normal whatsapp a taaamak 13

GBwhatsapp ‘ı normal whatsapp’a taşımak

Öncelikle GBWhatsapp'ınıza ulaşımınız varsa yedeğini alın. Yoksa da önemi yok devam edelim. telefonunuzda dosya yöneticinizden …

image 5

WordPress’de yazı düzenlerken içerik değişme hatası.

Başıma ilginç bir olay geldi. wordpress yazımın içereğini değiştirme kararı verdim. Bir de göreyim tıkladığımda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir