Aslında bu işin en kolay yöntemi chrome’un eklentilerinden olan “WordPress Theme and Plugin Detector” u chrome ‘a kurmak.
Buradan kurabilirsiniz
Değilse bilgi portalındaki şu bilgilerin size fayda getireceğini düşünüyorum:
1.tema adı bulma yöntemi : Kaynak Kod ile
en kolay olanı budur.Siteye sağ tıklayıp kaynak kodu göster dediğimizde karşımıza sitenin kodları çıkmaktadır.Buradan wordpress e özel bir düzelim olan ;
wp-content/themes/dosyalar şekinde olduğundan kaynak kodda sitenin hangi temayı kullandığını görebiliriz. örnek verecek olur isek bizim ki bilgiliportal.com/wp-content/bilgiliportal şeklindedir.temamızın adı yani bilgiliportal dır.
2.tema adı bulma yöntemi : Tema Css den adını bulma
bu yöntemde oldukça basittir.Her temanın bir css dizilimi vardır.Sizler kaynak koddan wp-content/themes/style.css şeklinde css dosyasına ulaşabilir,dosyanın en üzerindeki yapımcı tema adı ve url şeklindeki kısımından ulaşabilirsiniz.
3.tema adı bulma yöntemi : Site Sayfa Bilgilerinden çekme
Aslında bu yöntemi çoğu kişi bilmez.eğer diğer 2 yöntemi biliyor iseniz bu na gerek yok lakin buda webmasterlığın çakal yönlerinden birisi diyelim.
ilk olarak mozilla firefox dan sitenin üzerinde iken araçlar sekmesinden sayfa bilgisine tıklıyoruz.Daha sonra çıkan pencereden ortam sekmesine tıkladığımızda sitede kullanılan image yani resimler çıkmaktadır.Buradan kişi tema adını düzenlese bile bazı resim yollarını düzenlememiş ise oradan da tema adını bulabilirsiniz…
kaynak: bilgiliportal.com
Peki biz gizlemek istersek?
WordPress versiyonunu gizlemek için en çok kullanılan yöntemimiz temanın functions.php dosyasına şunu:
function remove_version() { return ”; } add_filter(‘the_generator’, ‘remove_version’);
yada şunu:
remove_action ('wp_head', 'wp_generator');
ekliyoruz.
Bir de ana dizinde oluşan readme.html yi silersek kısmen korunmuş oluruz.