img 5e6041c2ba516 1
img 5e6041c2ba516 1

Android: USB Üzerinden Yazıcı Kullanma

Eğer akıllı telefonunuzun OTG desteği varsa kendinizi şanslı gruptan sayabilirsiniz. Bildiğiniz üzere OTG desteği olan akıllı telefonlara, basit bir kablo sayesinde USB bağlantılı tüm cihazlar eklenebiliyor. Örneğin; bir USB bağlanıp tamamen yönetilebiliyor, klavye-fare ikilisi eklenip kullanım rahatlığı artabiliyor. Peki, yazıcılar ne oluyor desek ileri gitmiş olur muyuz? Elbette hayır. OTG bağlantısının sunduğu bir diğer nimet ise Android'de USB üzerinden yazıcı kullanma şansı vermesi.

PrinterShare Mobile Print
Developer: Mobile Dynamix
Price: Free

Donanım açısından bir eksikliğinizin olmadığını düşünüyoruz. Ancak yazılım açısından olacak. Bunun için de Android'de USB üzerinden yazıcı kullanma konusundaki en iyi çözümlerden biri olan üstteki uygulamayı akıllı telefonunuza indirin. Uygulama sayesinde yazıcı sürücüsü ve yönetim arayüzü dertleri ortadan kalkıyor.

Android: USB Üzerinden Yazıcı Kullanma

Android'de USB üzerinden yazıcı kullanma uygulaması ücretli ancak biz ücretsiz sürümünü kullanıyoruz. Ücretli sürümde internet üzerinden baskı adedi 20 ile sınırlı ancak OTG'de bir sınır yok -veya biz henüz karşılaşmadık-. 30 TL değerinde olan ücretli sürümde kablosuz ağ ve Bluetooth üzerindeki sınırlar da sona eriyor ve reklamlar kalkıyor. USB için konulan bir sınır yok.

Android USB Üzerinden Yazıcı Kullanma (2)

Android'de USB üzerinden yazıcı kullanma uygulaması akıllı telefonunuzdaki neredeyse her şeyi yazdırma fırsatı veriyor. Fotoğraflar, kişiler, takvim girdileri, internet sayfaları, kısa mesajlar, çağrı kayıtları ve daha nicesi. Gmail üzerinden de e-posta yazdırabilir veya akıllı telefonunuzda bulunan belgeleri de yazıcıya iletebilirsiniz. Google Drive'daki belgeleriniz de destekleniyor.

Android USB Üzerinden Yazıcı Kullanma (3)

Android'de USB üzerinden yazıcı kullanma işlemi için ilk adım yazıcıyı tanıtmak. Sağ alt köşedeki Select kısmına gelerek yazıcımızın yerini uygulamaya gösteriyoruz. Biz OTG üzerinden USB yazıcı bağlayacağımız için Direct USB Connected'i seçiyoruz. Burada faydasını görebileceğiniz farklı seçenekler de mevcut.

Android USB Üzerinden Yazıcı Kullanma (4)

Android'de USB üzerinden yazıcı kullanma uygulaması bize artık yazıcıyı göstermeye başladı. Herhangi bir belgeyi uygulama içinden seçerek yazdırma ekranını açabiliriz. Options kısmında tıpkı yazıcının bilgisayar programında olduğu gibi birçok ayar bizi bekliyor. Bundan sonrası Print deyip çıkışı almak. Bu yöntemle birlikte, taşınabilir bilgisayarınızı gün içinde acilen açmak için gerekli bir neden daha azalmış oluyor. Sorularınız için forum sayfamızda sizleri bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir

img 636c969d531e9 1

Magisk uygulamasını kullanarak Galaxy Z Fold4’ü rootlamak

Magisk uygulamasını kullanarak Galaxy Z Fold4'ü köklendirme adımları   İlk önce ilk şeyler: – Rootlama …

online sesi yaziya cevirme online voice to text 01 scaled

Online sesi yazıya çevirme online voice to text

Tavsiye siteler aşağıda sıralanmıştır. https://voicenote.in/live/ sonix.ai dictation.io google.com/intl/en/chrome/demos/speech.html https://docs.google.com https://speechtexter.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir