ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Hatası Çözümü, ERR_CONNECTION_TIMED_OUT, Youtube Açılmıyor, Google Chrome, Sayfa Açamama Problemi, Err Connection Timed Out Hatası

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hatası genelde Google Chrome verdiği hatalardan biridir. Web sayfasına bağlantıda hata alınıyorsa bunun birden çok sebebi vardır ve genelde web sitesinin sunucusu ile ilgili bağlantıdan kaynaklı oluşabilir, Facebook Giriş Sorunu ve Youtube giriş yapmak. bunu test etmek gayet basit, telefondan mobil veri kullanarak bu siteye giriş yapmaya çalışın ve açılırsa muhakkak bilgisayarınız kaynaklı sorundur.

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hatası
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hatasının çözümü ile ilgili aşağıdaki kontrollerden biri sorununuzu giderecektir.

  1. DNS girmek sorunu çözebilir: Başlat butonuna tıklayıp program arama kısmına ncpa.cpl yazıp ağ bağlantılarını açın hangi şekilde bağlıysanız ona sağ tıklatıp özellikler dedikten sonra açılan penceredne internet protokolü sürüm 4 yazana çift tıklatıp dns kısmına tercih edilen kısmına 8.8.8.8 diğer dns 8.8.4.4 yazıp kaydedip tekrar deneyin.
  2. Hosts dosyasını kontrol etmek sorunu çözebilir: Bilgisayarda bu hosts dosyası sayfaları yönlendirme yapan dosyadır Bilgisayarım > Yerel Disk C > Windows > System32 > Drivers > Etc kısmındaki hosts dosyasını Not defterinde açın, en alt satırda 127.0.0.1 localhost yazması gerkeiyor bu satırın altında farklı yazılar varsa yönlendirilmiş ip adresleri, bunları silin ve kaydedin. sayfanın açılıp açılmadığını tekrar kontrol edin.
  3. Modeminizin güvenlik duvarını kapatın: Hangi marka modem kullanıyorsanız güvenlik ayarlarında giriş yaparak güvenlik duvarını kapalı konuma getirip tekrar deneyin.

Bu seçeneklerden biri sorunu çözecektir. eğer bu tüm işlemleri yaptıktan sonra sorun giderilmezse yorum yazın.

Kaynak: teknolojicozumu.com