hizli taslak
hizli taslak

Hızlı taslak nedir ne işe yarar?

WordPress hızlı taslak nedir ve ne işe yarar diye bir soru aklınıza gelmiş olmalı ki şu an bu sayfadasınız. Şunu belirtmeliyim ki yoğun iş temposunda artık aldığımız notları bile nereye koyduğumuzu bulamadığımız bir süper ötesi çağda yaşıyoruz. Bir blog yazarlığı da bir şiir veya kitap yazarı gibidir. İlham gelir ve onu hemen not almazsanız bir daha yazmak için aklınıza o konu gelmeyebilir veya yazacağınız sayfaların başlıkları belli ancak içerikleri üzerinde hala çalışmakta olabilirsiniz.

Bu gibi durumlarda en sağlıklı olanı yazacaklarınızı aklınızda değil sayfanızda tutmanız olacaktır. Böylece belli bir planlama da yapmış olacaksınız.

hizli taslak nedir ne ise yarar

İşte bu gibi durumlarda Yönetici Sayfasında Başlangıç ekranında bulunan Hızlı Taslak özelliği imdadınıza yetişebilir. Yanda da göreceğiniz gibi yapmanız gereken sadece konu başlığı ve altında da o konu ile ilgili aklınızdaki birkaç cümleyi yazmak. Bunu yaptıktan sonra artık o konu yazma planlarınızın arasındadır.

Konu ile ilgili yazıyı istediğiniz zaman kaleme alabilir veya konunun önemi sizin için kaybolmuşsa daha sonra taslaklardan silebilirsiniz. Bazen de o konu ile ilgili kısım kısım eklemeler yaparak son haline gelinceye kadar eklemeler yaparak daha mükemmel bir hale getirebilirsiniz.

Hızlı taslak örneği
Hızlı taslak örneği

Yukarıda bu yazıya başlamadan önce Hızlı taslak ile kaydedilmiş bir örneğini görmektesiniz. Kırmızı çerçeve ile gösterilen taslak metinde başlığı tıkladığınızda direkt olarak yazıyı düzenleme sayfasına yönlendirileceksiniz ve almış olduğunuz taslağı düzenleme şansına sahip olacaksınız. Yazı düzenlendikten sonra tekrar taslak olarak kaydedilebilir veya yayınlamaya başlayabilirsiniz. Yayınlamaya başladıktan sonra bu yazı hızlı taslaklar içerisinden otomatik olarak kaldırılacaktır.

Ayrıca taslaklarınıza Yazılar menüsü altındaki tüm yazılar kısmını tıkladığınızda orada Taslak adı altında bir başlık bulunmakta ve bu başlığı tıkladığınızda diğer yazılardan ayrı olarak taslaklarınızı gruplandıracak ve içerisinden düzenleme yapmak istediğinizi seçebileceksiniz. Tekrar belirtmekte fayda var, eğer yazınız son halini almış ise Yayınla butonu ile yazıyı hem blog sayfanıza göndermiş hem de taslaklardan çıkartmış olacaksınız. Böylece bir yazı daha blogunuza eklenmiş oldu.

Herkese iyi bloglar dilerim, yorum yapmaktan çekinmeyiniz.

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocket Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir