img 5ce6305e64916 1
img 5ce6305e64916 1

WordPress “İçerik Sağlayıcı” Resim Yükleme Yetkisi

Görsel açıdan ve içeriğin kalitesi bakımından resim kullanmamız gerekebilir. Zaten temaların büyük bir kısmı resimlere dayalı tasarımlara sahiptir. Bu durumda içerik sağlayıcı üyelerinizin bütün konularına sizin resim eklemeniz gerekebilir.

img 5ce6305e64916

Bu konuda WordPress'in sunduğu “içerik sağlayıcı” yetkilerine sahip üyelere resim ekleme yetkisi vereceğiz.

Yetkiyi verecek olan kodları temamızın fonksiyonlarını işleyen functions.php dosyasına ekleyeceğiz. functions.php dosyamızı ftp bağlantısı kurarak kullandığımız temanın klasöründe bulacağız veya admin panelinde Görünüm/Düzenleyici sayfasının sol tarafında functions dosyasını açarak ekleyeceğiz. Kullandığımız temanın yapısına göre sadece ftp bağlantısıyla functions.php dosyasına erişmek mümkün olabilir.

functions.php dosyasında uygun bir yere aşağıdaki kodu ekliyoruz.

$role = get_role('contributor');
$role->add_cap('upload_files');

Bu kod bir kez çalıştığında veritabanına verdiği konutla içerik sağlayıcı yetkilerine sahip kullanıcılara resim ekleme yetkisi verecektir. Komut direk veritabanına müdahale ettiği için bir kez çalışması yeterli oluyor. Kodu ekleyip kaydettikten sonra ve bir içerik sağlayıcı yetkilerine sahip kullanıcıyla admin panelinde sayfayı yenileme yapmak yeterlidir.

Bu sorgunun sitemize gereksiz yük olmaması için işlemi yaptıktan sonra kodun aşağıdaki gibi pasif hale getirebilirsiniz veya tamamen silebilirsiniz.

//$role = get_role('contributor');
//$role->add_cap('upload_files');

Eğer içerik sağlayıcı üyelerden resim ekleme yetkisini almak isterseniz ilk veridğim kodu sildikten sonra aşağıdaki kodu ekleyip tekrar içerik sağlayıcı yetkisi bulunan kullanıcıyla admin panelinde sayfayı yenileyiniz.

$role = get_role('contributor');
$role->remove_cap('upload_files');

Bu şekilde yetkiyi kaldırmış olursunuz. Ayrıca Ortam panelinde resim ekleme yetkisi verdiğiniz üyeler, sizin veya bir başkasının eklediği resimlere müdahale edemez. Eklediği resimleri bile silemez. Bol bol içerik ekleyen üyeler dilerim.

 

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocker Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir