wordpress linkleri manuel yeni sayfada acma
wordpress linkleri manuel yeni sayfada acma

WordPress Linkleri Yeni Sayfada Açma: Tüm Linkleri | Otomatik

WordPress linkleri yeni sayfada açmak için birden fazla yöntem muvcut. Tabii sizin istediğiniz sadece wordpress yazılarda ya da sayfalarda yer alan linkleri yeni sayfada açmak – wordpress menü linklerini yeni sayfada açmak – wordpress yorum linklerini yeni pencerede açmakta olabilir.

İşte bu yazıda linkleri yeni sekmede açmak adına, ( hem toplu hem manuel ) ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız.

>> Linkleri Yeni Pencerede Açmanın Yararları
>> WordPress Tüm Linkleri Yeni Pencerede Açmak
>> WordPress Linkleri Manuel Olarak Yeni Sayfada Açma
>> WordPress Sadece Dış Linkleri Yeni Sayfada Açma
>> WordPress Menü Linklerini Yeni Sayfada Açma
>> WordPress Yorumlardaki Linkleri Otomatik Yeni Sayfada Açma
>> WordPress Yazıları Yeni Sayfada Açma

WordPress Linkleri Yeni Sayfada Açmak Ne Gibi Yarar Sağlar ?

Aslında wordpress’te linkleri yeni pencerede açılır kılmak size bir çok avantaj sağlayacaktır. En büyük avantajı da SEO yönlü sitenize olumlu katkı sağlıyacak olması.

Nasıl yani ?

Linkleri yeni pencere açmak SEO’ya nasıl etki ediyor ?

Pontasiyel ziyareçi sitenizde bir yazınızı okurken, yazı içerisinde yer alan bir linkin dikkatini çekmesi ve o linke tıklaması sonucu eğer o link yeni pencerede açılır ise,

Ziyaretçi okuma seyrine o yeni sayfadan devam edecek tabii linke tıklamadan önceki sayfa ise hala tarayıcısında açık kalacaktır.

Ziyaretçi linke tıklayıp yeni sekmede açılan yazıyı okurken, yine o yazıda yer alan başka bir linke tıkladığında ise bu sefer yeni sayfa yeni sekmede açılacak ve geçiş yapmadan öcenki okuduğu yazı da yine tarayıcısında açık kalacaktır.

Böylelikle geçişi yaptığı sayfalar hala istatistiklere zaman geçirme süresi olarak yansıyacaktır. Yani ziyaretçinin sitenizde geçirdiği süre artacak, bu da dolaylı olarak SEO‘nuza pozitif etki edecektir.

WordPress Tüm Linkleri Yeni Pencerede Açmak

WordPress’te tüm linkleri yeni sekmede açmak için oldukça kolay bir yöntem mevcut. Hemen altta anlatacağım yöntem ile wordpress tüm linkleri otomatik yeni sayfada açmanız mümkün olacaktır.

Paylaşacağım yöntemin kapsamı tam olarak ne ?

  • WordPress yayımda olan yazı/sayfalar için tüm iç linkleri otomatik yeni sayfada açma
  • WordPress yayımda olan yazı/sayfalar için tüm dış linkleri otomatik yeni sayfada açma
  • Ayrıca sadece tüm sayfalarınız ve yazılarınız için geçerli olacaktır. ( Menüler – Footer – Header gibi kısımlar bu yöntem kapsamında olmayacaktır. )
  • Ve tabii bundan sonra yazılarınıza ya da sayfalarınıza ekleyeceğiniz her link otomatik olarak yeni sekmede açılacaktır.

1-Yapmanız gereken çok basit. Admin Paneli >> Görünüm >> Düzenleyici sekmesine gidip, hemen altta paylaştığım kodu functions.php dosyasınıza ekleyin.

function autoblank($text) {
$return = str_replace('<a', '<a target="_blank"', $text);
return $return;
}
add_filter('the_content', 'autoblank');

WordPress Linkleri Manuel Olarak Yeni Sayfada Açma

Eğer aradığınız wordpress tüm linkleri otomatik olarak yeni sekmede açma değil, manuel olarak link verirken verdiğiniz linkleri yeni sekmede açmak ise, yani bu işlemi bireysel yapmak ise,

O zaman bu adımı takip edebilrsinz. Manuel olarak tek tek linkleri yeni sekmede açılır kılma oldukça kolay çünkü wordpress’in varsayılan olarak böyle bir özelliği mevcut.

Bunun için wordpress’te link verme işleminin nasıl yapıldığını bildiğinizi farz ediyorum.

WordPress link verme işlemi sırasında açılan Bağnantı Ekle / Düzenle açılır penceresinde Bağlantı Metni kutusunun hemen altında Bağlantıyı yeni sekmede aç seçeği olacaktır.

Bu seçeneği vereceğiniz link için işaretlediğinizde, verdiğiniz link yeni sekmede açılacaktır. İşlem bu kadar.

Wordpress Linkleri Manuel Olarak Yeni Sayfada Açma

WordPress Linkleri Manuel Olarak Yeni Sayfada Açma

WordPress Sadece Dış Linkleri Yeni Sayfada Açma

Eklenti ile Dış Linkleri Otomatik Yeni Pencerede Açma

Yine wordpress’te tüm dış linkleri yeni sayfada açma işlemini hayata geçirmekte oldukça kolay.  Bu işlemi de yine tek bir kodlama işlemi ya da eklenti kullanarak yapmanız mümkün.

#Öncelike External Links eklentisini kurun ve etkinleştirin. Ardıdan Admin Paneli >> Ayarlar >> External Link sekmesine gidin. Karşınıza alttaki gibi bir ekran gelecektir.

Wordpress Tüm Dış Linkleri Otomatik Yeni Sekmede Açma

WordPress Tüm Dış Linkleri Otomatik Yeni Sayfada Açma

Tabii bu eklentinin sadece wordpress’te tüm linkleri yeni sekmede açma özelliği değil, bir çok özelliği mevcut. Dış linkleri otomatik bir şekilde nofollow yapma, dış linklere dış link olduğunu belirten icon ekleme, metin olarak yazılmış URL adreslerini otomatik linke çevirme gibi.

Ancak şu an bu yazı bazlı bizi ilgilendiren kısmı ise, wordpress tüm dış linkleri yeni pencerede açma özelliği. Bu özelliği ise, eklenti ayarları sayfasında Open New Windows kısmı.

Open New Windows: Bu seçeneği aktif konuma getirdiğinizde WordPress bütün sitedeki dış linkleri yeni sekmede açılır yapar.


Eklentinin yine bu yazı ile alakalı diğer özellikleri ise şu şekilde;

Apply Globally: Bu seçeneği aktif ettiğinizde sadece yazı içinde ya da sayfa içinde bulunan tüm dış linkleri için değil, aynı zamanda site genelindeki tüm dış linkler için ( footer vs ) eklentinin tayin ettiğiniz tüm ayarları geçerli olacaktır.

Apply to Text Widgets: Bu seçeneği aktif ettiğinizde ise sadece yazı içinde ya da sayfa içinde bulunan tüm dış linkleri için değil, aynı zamanda yan panel ( sidebar ) ksıımlarında bulunan tüm bileşenler için de eklentinin tayin ettiğiniz tüm ayarları geçerli olacaktır.

Treat Subdomain as Local: Eğer sitenizde bir alt alan adı varsa, blog.siteniz.com seklinde, bu alt alan adı ve uzantıları bir dış site olarak algılanmaması için bu seçeneği aktif etmelisiniz.

Add Icons: Link çıkışlarını site genelinde farklı bir icon ile göstermek isterseniz, bu seçeneği aktif edebilirsiniz. Yine bireysel bazı linklerde bu özelliği deaktif etmek için o linki editleyip, class olarak a class="no_icon" eklemelisiniz.

Exclude HTML Code Blocks: <code> ya da<pre> etiketleri içerine verilmiş dış linkler için de eklentinin tayin ettiğiniz ayarlı geçerli olmasın istiyorsanız, bu seçeneği aktif edin.

Domains to Exclude: Eklentinin tayin ettiğiniz ayarlarının verdiğiniz dış linkler için geçerli olmamasını istediğiniz siteler varsa, o site adreslerini buraya başında http://, https://, www. olmadan yazabilirsiniz. ( Kendi site adresinizi buraya yazabilirsiniz. eysar.net gibi )

 

Eklentisiz Dış Linkleri Otomatik Yeni Pencerede Açma

#Eklenti kullanmadan wordpress tüm dış linkleri yeni sekmede açma işlemi için yapmanız gereken hemen altta paylaştığım kodu functions.php dosyanıza eklemeniz.

Önemli Not: Kod içerisinde yer alan wpmavi.com adresini kendi site adresini ile değiştirmeyi unutmayın. Ayrıca kodu funciton.php dosyanızın en altına ya da en üstüne eklemeyin. Mutlaka en altta bulunan ?> tagının hemen öncesine ekleyin.

function autoblank($text) {
$myurl = 'http://wpmavi.com/';
$external = str_replace('href=', 'target="_blank" href=', $text);
$external = str_replace('target="_blank" href="'.$myurl, 'href="'.$myurl, $external);
$external = str_replace('target="_blank" href="#', 'href="#', $external);
$external = str_replace(' target = "_blank">', '>', $external);
return $external;
}
add_filter('the_content', 'autoblank');

WordPress Menü Linklerini Yeni Sayfada Açma

WordPress’te navigasyon menüsünde yer alan linkleri yeni pencerede açmak için herhangi bir kodlama ya da eklenti kullanımına ihtiyaç yok.

Çünkü wordpress kendi özellikleri arasında menü linklerini yeni sekmede açma seçeneğini barındırıyor.

Menü linklerini yeni sekmede açmak için;

1-Öncelikle Admin Paneli >> Görünüm >> Menüler sekmesine gidin ve ekranın en üst sağ kısmında buluan Ekran Tercihleri butonuna tıklayın.

2-Ve açılan kısımdan Bağlantı Hedefi seçeneğini aktif hale getirin. Hemen alttaki resimlerde olduğu gibi.

Wordpress Menü Lİnklerini Yeni Pencerede Açma - Ekran Tercihleri

WordPress Menü Lİnklerini Yeni Pencerede Açma – Ekran Tercihleri

3-Bağlantı Hedefi özelliğini aktif ettikten sonra menü yapısı kısmına gelin ve menünüzde bulunan sayfaları – özel bağlantıları ya da kategorileri üzerine tıklayarak açın.

Açtıktan sonra ise Open link in a new window/tab seçeneğinin menü öğelerinizde yer aldığını göreceksiniz.

İşte, wordpress yeni sekmede açmak istediğiniz menü linkleriniz için bu seçeneği aktif hale getireblir ve ayarları kaydettikten sonra bu linklerin yeni sekmede açılmasını sağlayabilirsiniz.

Wordpress Menü Linklerini Yeni Sayfada Açma

WordPress Menü Linklerini Yeni Sayfada Açma

WordPress Yorumlardaki Linkleri Otomatik Yeni Sayfada Açma

WordPress sitenize yapılan yorumlarda yer alan linkleri otomatik yeni pencerede açmak için 2 yöntem mevcut. İlki kodlama, ikincisi ise  kodlamayı bir eklentiye çevirip, uygulama.

Eklentisiz Yorum Linklerini Yeni Pencerede Açma

1-Admin Paneli >> Görünüm >> Düzenleyeci sekmesine gidin ve hemen altta paylaştığım kodu functions.php sayfanıza yapıştırın ve işlem tamamdır !

function comment_links_in_new_tab($text) {
$return = str_replace('<a', '<a target="_blank"', $text);
return $return;
}
add_filter('get_comment_author_link', 'comment_links_in_new_tab');
add_filter('comment_text', 'comment_links_in_new_tab');

Önemli Not: Eğer sitenizde sadece yorum linklerini yeni sekmede otomatik olarak açmak istiyorsanız, heme üstteki yöntemi uygulayın.

Ancak sadece yorumlarda yer alan linkleri yeni sekmede açma işlemini değil, aynı zamanda yazının en başında anlattığım wordpress tüm linkleri yeni sayfada pencerede açma yöntemini de uygulamak istiyor

Ve o yönteme ek olarak yorum linklerinizin de yeni sekmede açılmasını istiyorsanız eğer,

O zaman wordpress tüm linkleri yeni pencerede açma kısmında verdiğim kod parçacığına küçük bir ekleme yapmanız gerekecek.

Yani:Hemen altta verdiğim kod parçacığını functions.php dosyanıza eklediğinizde hem yorum linkleri hem de yazı ve sayfalarınızda bulunan tüm linkler otomatik olarak yeni pencerede açılacaktır.

function autoblank($text) {
$return = str_replace('<a', '<a target="_blank"', $text);
return $return;
}
add_filter('the_content', 'autoblank');
add_filter('comment_text', 'autoblank');
add_filter('get_comment_author_link', 'autoblank');

Eklenti Oluşturarak Yorum Linklerini Yeni Pencerede Açma

Bu adımda aslında var olan bir eklentiyi yorum linklerini yeni sekmede açmak için sitemize yüklemeyeceğiz.

Bu yöntem daha çok yukarıdaki kod parçacığını functions.php dosyasına eklemekte başarısız olan, eklediği zaman sitesinde problem yaşayan kullanıcılar tercih edebilir.

Yukarıdaki kodlardan birini functions.php dosyanızda yanlış bir noktaya eklediğinizde sitede bozulmalar, beyaz sayfa hatası alma gibi durumlar meydana gelebilir.

Eğer kodu tam olarak nereye ekleyeceğinizden emin değilseniz, bu yöntemi uygulamak sizin için en sağlıklısı olacaktır.

1-Öncelikle sitenizin dosyalarına cPanel üzerinden veya FTP üzerinden bağlanın ve Wp-content >> Plugins sekmesine gidin.

2-Hemen ardından bu dizinde comment-links-in-new-tab.php isminde yeni bir php dosyası oluşturun ve hemen altta paylaştığım kodu bu oluşturuduğunuz php dosyası içerisine ekleyin.

<?php
/*
Plugin Name: Yorum Linklerini Yeni Pencerede Acma
Plugin URI: http://wpmavi.com/
Description: Bu eklenti yorumlarda verilen linkleri yeni sekmede acar
Version: 1.0
Author: Burak Oran
Author URI: http://wpmavi.com/
*/
function comment_links_in_new_tab($text) {
$return = str_replace('<a', '<a target="_blank"', $text);
return $return;
}
add_filter('get_comment_author_link', 'comment_links_in_new_tab');
add_filter('comment_text', 'comment_links_in_new_tab');
/* Eklenti Bitisi */ ?>

3-Kodu oluşturduğunuz php dosyasına ekledikten sonra ise Admin Paneli >> Eklentiler >> Yüklü Eklentiler sekmesine gidin ve Yorum Linklerini Yeni Pencerede Açma isimi eklentiyi etkinleştirin.

Ve artık yorumlarınızdan verilen linklerin tamamı otomatik olarak yeni pencerede açılacaktır.

#Ve dediğim gibi yukarıdaki kod parçacıklarını functions.php dosyasına eklemede başarısız olan, hata alan kullancılar tüm kod parçacıkları için, paylaştığım kodları eklenti haline getirerek bu yöntemi uygulayabilir.

WordPress Yazıları Yeni Sayfada Açma

WordPress gösterimde olan yazıları yeni sekmede açma işleminden tam olarak kastım, ana sayfa, etiket ya da kategori sayfalarınız altında bulunan yazılarınız, yani gösterimde olan ve ziyaretçinin okuması için tıklaması gereken yazı başlığı ve yazının kısa özetinden oluşan yazı gösterimlerini yeni pencerede açmak

1-Bunu için önce Admin Paneli >> Görünüm >> Düzenleyici sekmesine gidin ve loop.php sayfanızı düzenleye deyip, bu loop.php dosyasının içerisinde yer alan şu şekilde başlayan kod parçacığını bulun;

<a href="<?php the_permalink(); ?>" class="read_more_link" ><?php echo __

Ve bu kod parçacığına ek olarak class tagından önce target="_blank" tagını ekleyin. Yani şu şekilde;

<a href="<?php the_permalink(); ?>" target="_blank" class="read_more_link" ><?php echo __

2-İşlem bu kadar. Artı gösterimde olan yazı özetleriniz de tıklandığı zaman yeni penceredea açılacaktır.

Kaynak: http://wpmavi.com/

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocket Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir