regenerate thumbnails search
regenerate thumbnails search

WordPress Regenerate Thumbnails eklentisi ne işe yarıyor?

İşte bahsini edeceğimiz eklentisi tamda bu işe yarıyor, yani bu eklenti; resimlerinizi kısa yoldan optimize etmenizi sağlıyor. Mesela, bir süredir işlettiğiniz blogunuzda tema değişikliğine gitmek istediniz ve yeni bir tema edinerek kurulumunu yaptınız. Her şey çok güzel, tema hoşunuzada gidiyor fakat ortada bir sorun var. Eski temanız varken blogunuza eklediğiniz resimler yeni temanızda çok biçimsiz ve çirkin duruyor, kimi çok büyük – kimi çok küçük. Bu durum aslında çözümlenmesi zor bir problem gibi. Normal de yapılacak iş, hostunuzdaki bütün resimleri bilgisayarınıza indirip, tek tek elle optimize ederek tekrar yüklemek. Kimse bununla uğraşmak istemez özellikle ben.

Kurulumu Nasıl Yaparım?

Kurulum olayıda çok artık, wordpress admin paneli > eklentiler > yeni ekle yönergelerini takip ederek geldiğiniz sayfadaki arama kutucuğuna eklentinin adının yazıp aramayı başlatıyoruz. (Anahtar kelime, yazar ve etiket varyasyonlarından dilediğiniz seçebilirsiniz) Aşağıda göreceğiniz resimdeki gibi olacak işlem.

WordPress Regenerate Thumbnails

Bende yüklenenler yazıyor (hali hazırda bende yüklü olduğu için) siz öncesinde yüklemediyseniz sizde yükle yazar. Oraya tıklayarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra eklentiyi aktif edin.

Eklentiyi Nasıl Kullanırım?

eklentiyi kullanabilmek için yine wordpress admin paneli > Araçlar > Regen.Thumbnails bağlantısına tıklayın. (Aşağıdaki gibi)

regen.thumb

Daha sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek, resmin altında bulunan Regenarate All Thumbnails bağlantısına tıklayarak resimleri optimize etme işlemimizi başlatıyoruz. Sitemizdeki bütün resimleri optimize edecek, korkmayın resimlerde bozulma çekme boya atması olmaz 🙂

İşlem başlatılınca aşağıdaki gibi görünecek. Resimde %2.1 olan kısım %100 olduğunda işlem tamamlanmış demektir. İşlem tamamlanmadan çıkmak isterseniz, “Abort Resizing İmages” yazan bağlantıya tıklayın.

wordpress-thumbnails-plugin-works

Eklenti Nasıl Edinirim?

Bu eklentiyi ve ihtiyaç duyduğunuz bütün eklentileri sadece wordpress.org adresinden indirmeyi unutmayın. Ftp falan uğraşmayın, yukarıda bahsettiğim gibi admin panelinden > eklentiler > yeni ekle diyerek arama yapın ve kurulumu başlatın.

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocker Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir