google search console kaydı yapma
google search console kaydı yapma

Hızlı İndex Alma Teknikleri

Hızlı index alma teknikleri ile ilgili soruları birçok kez duyuyorum. Bu makalemizde bu soruları cevaplayacağız.

İndex sorunu her webmaster yada site sahiplerinin canını sıkan problemler arasında yer alır. Yeni bir konu girersiniz yada siteniz anahtar kelimeniz ‘de bazende alan adınızı yazsanız dahi bunu Google yada diğer arama motorları tanımaz. Haliyle verdiğimiz emeğin karşılığını almak isteriz biz insanoğlu. Hızlı index almanın birkaç kuralı var eğer kurala göre oynarsanız index almaması için bir neden yok. Hemen anlatıma geçelim ;

1- Google Search Console Kaydı Yapmak

google search console kaydı yapma

Yeni açtığınız sitenizi kesinlikle Google Search Console kaydını yapmanız gerekiyor. Bu işlem şu anlama geliyor hey Googlebenim yeni bir sitem var haberin olsun ! Örnek vermek gerekirse : Yeni bir dükkan açtınız ama dükkanınızın tabelası yok sizce insanlar dükkanınızı nasıl tanıyacak ?

2- Yandex Ve Bing Kaydı Yapmak

yandex bing kaydı yapma

Yandex ve Bing arama motorları her ne kadarda Google ‘ın gerisinde de olasalar dünyada belli bir yüzdelik kullanım oranları bulunmakta. Yeni açtığınız yada kullanmakta olduğunuz sitenizin kaydını yapmanız ziyaretçi bakımından yararınıza olacaktır.

3- Xml Sitemaps Dosyası Oluşturma

xml sitemaps oluşturma

Sitenizin olmazsa olmazlarından biridir xml sitemaps. Çünkü sitenizin içeriğini arama motorlarına bildiren sitemapsdosyasıdır. Yazılar, ortam dosyaları, katagoriler vb birçok şeyi barındırır.

4- Site Haritanızı Google ‘a Gönderme

site haritasını google gönderme

Oluştuduğunuz site haritasını Google ‘a gönderme zamanı geldi . Google Search Console ‘a giriyoruz ve Tarama > Site Haritaları > Site Haritası Ekleme/Test Etme butonuna tıklayarak site haritanızı gönderin. Google ‘ın site haritasını indexlemesi uzun sürecektir.

5- Google Gibi Getir ‘i Kullanma

google gibi getir kullanma

İşte geldik en can alıcı noktaya. Site haritanızı gönderdiniz ve Google ‘ın çok geç indexliyor ve siz girdiğiniz ürünlerinizin yada makalelerinizin hemen indexlenmesini istiyorsunuz. O zaman kullanacağınız tek bir şey kaldı oda Google Gibi Getir.

Google gibi getir ‘in en önemli özelliği girdiğiniz konunun linkini yazarak direkt olarak Google Botlarını sitenize göndermeye yarar ve hemen indexler. Bu özelliği ayda 500 defa kullanabilirsiniz. Diyelim ki sitenizin anahtar kelimelerini değiştirmek zorunda kaldınız ve Google sonuçlarında siteniz indexlenmemiş. Tek yapacağınız işlem Google gibi getirdiyerek ana sayfanızın indexlenmesini sağlamak. Tahmini olarak 2-3 gün içerisinde Google sayfanızı indexleyecektir.

Makelemizin sonuna geldik. Karşılaştığınız sorunları ” Yorum Yap ” kısmından sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Kaynak: Eklentiler.net

İlginizi Çekebilir

revolution slider wp rocket ayarlara 01

Revolution Slider sayfade geç açılma (wp rocket ayarları)

Ertelenmiş JavaScript yükle bölümüne bunu ekleyin: Ertelenmeden hariç tutulacak JavaScript dosyaları bölümü: /jquery-?[0-9.]*(.min|.slim|.slim.min)?.js /wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js ardından …

file bmIFjw2FbB

Wp Rocker Açmaya çalıştığınız bağlantının süresi dolmuş. ÇÖZÜMÜ

Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu the link you followed has expired     Benim çözümüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir