uyuz hastaligi tedavisi kesin cozum

Uyuz hastalığı tedavisi [Kesin Çözüm]

Dikkat: Okuyacağınız tecrübeler onlarca ilaç denemesi tecrübeler eczacı kardeslerimizin ve dermotolog tanıdıklarımızın destek ve tavsiyeleri ile oluşmuştur. Herkes kendi yaptığından sorumludur.

1 yıl boyunca mücadele sonucunda hiçbir şekilde netice alamadım.
En sonunda şu krem karışımı kullanıp kurtuldum.

1. Kremin hazırlanması

En etkili formül:
– 1 kg beyaz vazelin (kalitelisinden alın)
– 130 gr Kükürt  (Ben 250 gram koydum / biraz kükürt topağı kaldı ama olsun)
– 70 gram ardıç katranı (faydaları için sorular bölümü 5. soruya bakın)

Bunları bir kapta iyice karıştırın . Mikser veya blender ile karıştırılabilirseniz daha homojen bir karışım elde edilmiş olur.✍️Not: Vazelini benmari usulü ile eritirseniz karıştırmanız kolay olur.
Bunu nasıl yapıyoruz: Büyük bir tencereye su kaynatıyoruz, kaynayan suyun içine başka bir kap koyuyoruz. Bu koyduğumuz kaba vazelini koyup kaynayan suyun baharında erimesini sağlıyoruz. Daha sonra kükürt ve katranı katıp iyice karıştırıyoruz. Katı halde karıştırmak zor oluyor.


⚠️Bu tariflerden önce dikkat⚠️
1. 3 gün yıkanmayacağınızı bilin
2. 3 gün aynı elbiseyi kullanacagınızı bilin
3. Namaz için abdest almak gerektiğinde abdest alınan azalara tekrar sürün.
4. Arada kaşıntı yaparsa kaşıntı yerine tekrar sürün.
5. Boynunuzdan aşağı tüm bedeninize yedirin. Çocuk ve bebeklerde kafa bölgesine de sürün.


Daha sonra bol köpüklü ve banyo lifiyle iyice bastırarak banyo yapıyoruz.

uyuz hastaligi tedavisi kesin cozum 8


2. Banyo yapıyoruz: Kükürtlü sabun tercihen

Önce saf kükürtlü bir sabun alıyoruz. (Bunu tercihen aldık. Yoksa diğer sabunlar ile de yikanabilirsiniz. Bu aşama sadece deri gözeneklerini açma aşaması. Henüz öldürmeye başlamadık.)
Sıcak suyla banyo yapıyoruz.
Bol köpüklü ve banyo lifiyle iyice bastırarak ovalaya ovalaya her yerimizi tepeden tırnağa yıkıyoruz. Bunun nedeni deri gözeneklerin açılması.
Eğer kükürtlü sabun kullanıyorsak: 5-10 dakika sabunlu halde bekliyoruz. Sonra duruluyoruz. Bu esnada saç diplerimizi de sabunlamak iyi gelecektir.

Uygulama:
Banyonun ardından yukarıdaki kremimizi bol miktarda tüm vücudumuza masaj yaparak iyice yedirerek sürüyoruz. Ta ki ince bir tabaka oluşsun.

uyuz hastaligi tedavisi kesin cozum 6
Üç gün boyunca bu şekilde kremimimizi sürüyoruz. Aynı elbiseleri giyiyoruz.

Ardından film streçle komple vucudu sarıyoruz. 5-6 saat bu şekilde bekledikten sonra streci çıkarıyoruz. Ama yıkanmıyoruz. Tam 24 saat sonra tekrardan sürüyoruz. (Bu sefer tercihen daha iyi garantili bir sonuç almak için streç film kullanabilir ve 5-6 saat vucudunuzu sarılı tutabilirsiniz.

Bunu 3 gün yapıp 2. ve 3. günler banyo yapmayın. 3. Gün ise evi böcek ilacı ile ilaclıyoruz. Zehirleme için 3. maddeye bakabilirsiniz.

10 gün sonra (diğer böceklerin larvadan çıkma durumu için) tekrar bu 3 günlük kürü uygulayın ve evinizi ilaçlayın. Sağlam olsun… Bunun da detayını anlatacağız.


 

2.a Alerjimiz varsa?

Yukarıdaki maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa bu sade formülü deneyebilirsiniz. Alerjimiz olduğunu anlamak zor değildir. Vucudunuza sürün bir kaç dakika içinde kızarıklık, yahut kaşıntı ya da şişlik veya yanma başlarsa o maddeye alerjiniz vardır. (Bu saatler de sürebilir)

Yukarıdaki maddelerden birine  alejisi olanlar / alerjik tepkime yaşayanlar bunu deneyebilir.
Vazelin krem 200gr
Kükürt 25gr

Vazelin krem haline getirmek içindir.

İşin özü kükürtte bulunan sülfürdür. Ortalama bütün ilaçlarda kükürt kullanılır. Dışardan çokça para verip alınanlar ile formül aynıdır. Fakat onlarda sülfür orani yüzde 3 ila 10 arasi değişmektedir. Fakat bizim kullandığımız formülümüzde yüzdeoranı daha yüksektir. (%25)


3. Gün Zehirleme:

Uyuz bir böcek enfeksiyonu. Uyuza neden olan canlı tıp dilinde “Sarcoptes scabiei” bir “Akar” yani bir böcek türü. Dolayısı yürüyen haşere ve böcek ilaçlarının hepsi etkili bu işlemde. Evimizi ilaçlıyoruz.
Korunma önlemleri olarak ağız maskemizi takıyoruz.
Galoş ve eldiven lazım olacak bir de…
Hangi ilacı kullanıyoruz.
Her tür böcek sinek ilacı olabilir. Raid ya da Fantox farketmez.
uyuz hastaligi tedavisi kesin cozum 2
Ama ben işi biraz abarttım. Ahır ilaclamaya satılan bir ilaç kullandım. Su bazlı bu ilacı eve uyguladım.
Siz bunun en küçüğünden satın alabilirsiniz.
Bu ilacın özelliği yarım saatte etkisini göstermesi. Ama biz bu ilacı kullanıyorsak (ki son derece etkili) çok dikkat etmeliyiz ve 2 saat minimum ilaçlı kalmalı evimiz. Optimum 5-6 saat…
Kullanımı basit 1 litre (1000 mililitre) yüzde 1 şeklinde (yani 10 mililitre) uygulanıyor. 1mg . Eski bir şırıngayla bunu ölçmeniz mümkün.
120 m2 bir yer için ideali ben 1kg pet şişeye 10 ml karıştırıp çalkaladım. (İkinci ilaclamada 2 katı koydum bu dozdan başka şeyler de öldü) Sprey içine koyup evin heryerini ilaçladım. Çok fazla bile geldi.
Kokusuz olduğuna aldanmayın evi enaz 1 saat havalandırın.

Bu arada bu tercihen böyle. Evi detan ile ilaclayan arkadaşlar var. Detan en ucuzu. Hamam böceği ilacı hatta sinek olanı bile kullanan var. Ki öldürüyor. Normal böceği öldüren hersey öldürüyor. Yerleri mesela çamaşır suyuyla temizlemek de öldürüyor. Sirke de böyle. Böceğe zarar veren herşey bunlara da zarar veriyor.

Evet ben. Her yere sıktım. Cam ve parlak yüzeylerde leke bırakıyor (silinince geçer) ancak elbise dolaplarının kapaklarını açıp oraya bile sıktım. Her yeri pencelereleri havalandırmaları sıkı sıkıya kapattım.
Evimizi güzelce ilaçlıyoruz. İlaçlamadığımız yer kalmıyor.
Uyuzluyken kullandığımız Yastık çarşaf nevresim ve battaniye ve yorgan bu aşamada hepsini bir poşete koyuruz ve iyice ilaçlıyoruz.
Sonra en son çıkarken yanımıza eğer kendi arabimizla dışarı çıkacaksak onu da ilaclamak için yanımıza alıyoruz. Kremliyken giydiğimiz elbiseler ile çıkıyoruz… Minimum 2-3 saat ama optimum 6 saat en babası ise 12 saat eve gelmeyeceğiz. Kapılar kapalı sekilde öyle kalacak. Evde tek bir yaşayan canlı kalmayacak göreceksiniz.
Eğer evde akvaryumunuz vs varsa ya da kedi köpek vs mutlaka çıkarın. Balkona koyun. Vs
12 saat sonra eve döndüğünüzde ise…

Eve girin her yeri açın camları açın. Geri çıkın. 1 saat ev havalansın.
Bu arada arabamızı ilaçlıyoruz. Arabayı ilaclayin kapilari sımsıkı kapatın.
Eve tekrar giriyoruz. Galoslarinizi giyin. Elinize bir çöp poseti alın, ilaclama yaptığınız ilacı elinize alıp doğru banyoya…
Elbiselerinizi küvet ya da yikanacaginiz yerde çıkartın. Poşetin içine koyun. Ve ilaçlayın. Poşetin ağzını bağlayın.
Evinizi süpürgeyle heryerini süpürün.

Tercihen yine kükürtlü sabunla güzel bir duş alın. Kükürtlü sabunla aldıysanız 5 -10 dakika kadar sabunlu şekilde bekleyin. Optimum fayda sağlamak için… unun için 2. maddeye bakın

Önemli Not: Çevre hijyeni. Uyuzun cevre hijyeni diğerleri gibi değil. Sadece bir temizlik ile geçen birşey değil. Yataklara yastık dikiş aralarına kadar yayılıyor. Bunun için böcek ilacı ile öldürmek gerekiyor. Bütün böcekler gibi uyuz böcekleri de solunum yapıyor. Deri solunumu, kanat solunumu, kisaca vücutlarındaki yüzeydeki delikler üzerimden solum yapar. Buna trake solunumu deniliyor. Kısacası stigma ve trake solunumu yapan tüm hayvanlar üzerinde böcek ve sinek ilaçları etkilidir. Evi ilaclamak bu böceği kesinlikle öldürür…


DİKKAT: Bu hastalığın tedavisi iki kanatlı. Biri ilacı doğru şekilde kullanma ikincisi çevre hijneni. İki kanadı olmadan ucmuyor maalesef. 
Bundan dolayı şu 3 şeye  çok dikkat etmeli

1) ilacı usulüne uygun şekilde sürmek
2) Evi ilaclamak
3) Evdeki herkesin belirti görülmese bile ilacı kullanmasi ve temastan kaçınma. (Çünkü kişide olmasa bile taşıyıcı olabiliyor..)
Bunları yapın kısa sü rede kontrol altına alır ve biiznillah kurtulursunuz.


4.  Hayata Dönüş

Evet hayatınıza geri döndünüz korkmayın şimdi kasinma devam ederse yeni bir yerde kabarcık cikmiyor eski yerler kasiniyorsa sorun yok. Buralara kremden sürmeye devam edebilirsiniz. Ya da çay ağacı yağı sürün. Neresi kaşınıyorsa.
Eski yerler kaşınmaya devam edebilir. Bunda sorun olmaz ama yeni kabarcıklar cikmaya başladıysa bir terslik var demektir.  (Bu şu yukarıdaki tarifle mümkün görülmemektedir.) Doktora görünün..


5. Döngü

10 gün sonra yumurtaların çatladığı larvaların tekrar ortaya çıktığını varsayarak yukarıdaki aynı işlemleri 2. madeden itibaren tekrar ediyoruz.


6. Hazır ilaçlar

Ben bunları yapamam hazır ilaç tavsiye eder misiniz derseniz:
Denenmiş bir kaç faydalı ilaç:
1. Laviaderm:  Double Effect Krem (uyuz Ve Kaşıntı)
Çocuklar için ise: Laviaderm Nosca Uyuz Kremi

2.Xabion (yeşil olanından)

uyuz hastaligi tedavisi kesin cozum 9


  ZİVER 3MG TABLETuyuz hastaligi tedavisi kesin cozum 3
Uyuz hapı, özellikle krem veya losyon tedavisine yanıt vermeyen veya krem veya losyonu kullanamayan kişiler için uygun bir seçenektir.
Bu son çaredir. Lütfen kullanmaya  sondan başlamayın:

Oral yolla alınan bildiğimiz tek hap Ziver’dir.
Ziver hap en fazla 2 kür kullanılıyor 10 gün ara ile… Sonrasında 6 ay ara vermek gerekiyor.
Ziver’i ilk eczaneden istediğimizde eczacı kardeş tanıdığımız olduğundan bir kaç bilgi verdi. Tabi bu ilaç hakkında fikirlerimizi tekrar gözden geçirmemize neden oldu. Öncelikle bu ilacın uyuz köpekler için yapıldığını insanda ivermektin ham maddesinin (Ziver’in içindeki madde) sonuçlarının gözlendiğini anlattı.
İlacın prespektusunu açıp okuyunca yan etkileri arasında ciddi vakıaların olduğunu ve halen gözlerimde olan ilaçlar arasında olduğunu söyledi.
Ziver’in macerasına gelince: uyuzu geçmeyen köpeklere ivermektin verilerek tedavisi sağlanınca umut olmuş. İvermektin hayvana normalde deri altı iğnesi ile vuruluyor. Daha sonra işi hap şekline dökmüşler. Ağırlığına göre kilo başına 200 mikrogram veriliyor. Böylelikle sıvı bu madde hap haline getirilip satılmaya başlanmış. Ancak kullanımı güvenli değil.
Vücut içindeki bazi parazitler ve fil hastaligini yapan parazitlere etken. Uyuza da etkin ama alıp bir cok hastalığı tedikleye de bilirsiniz. Bu sebeple diğer yollar etkili olmazsa Ziver’e bas vurabilirsiniz.

En fazla iki kür kullanılıyor. Yani ilacı aldığınızda 10 gün ara verip gecmediyse bir kür daha alabilirsiniz. Zaten ondan sonra doktor 6 ay veriyor.
Ziber pahalı bir ilaç. Fiyatı 850₺ gibi eczanelerde… (Aralık 2023)

Ancak size onerdigimiz ve tarifini verdiğimiz kremi evinizde yaparsanız ve hijyene (böcek hijyeni bu/evi ilaclama ve böceği dışarda yok etmeyle alakalı) bu hastalıktan kalıcı olarak kurtulmanız mümkün.
Zaten kanıtlanmış birşey bu böceği sülfür öldürüyor. Sülfür de kükürtte var. Yani kullanilan kükürt oranına bağlı olarak bütün kremler etki eder normalde. Kiminin kükürt oranı yüksek alçak o değiştirir durumu ancak vakıa o ki kükürt bu hayvanı öldürüyor. Hatta bu hayvanın derisini eritiyor. Bu klinik deneylerle sabit. O halde sülfürü vücutta kullanacağız. Bir de hijyene dikkat edersek gerisi kolay biiznillah

Ziver ile ilgili son sözüm, siz siz olun son çare haplara başvurun. Psikolojinoz bozulmuş olabilir yenilgi hissi olabilir. Ama acele etmeyin. 3 gün denediniz 1 gün ara verdiniz larvalar çatladı diye bir daha 3 gün yaptınız gerekirse bir 10 gun ara verip tekrar uygulayın. Ancak bu süreçte iki kürde kurtulmak mümkün… Siz sağlam olsun diy 3. kür de uygulayabilirsiniz. Enazindan yakin çevremizde bu oldu. Ve hamdolsun başarılı da oldu. İnşallah bunun psikolojik etkenleri üzerinde de durmak lazım. Çünkü geçmesine rağmen en ufak kaşıntıyı uyuz sanmak hastalıktan daha tehlikeli bir paranoya….

Sonuç olarak şunu rahat derim ki içinde kükürt yani sülfür olan bütün ilaçlar etkilidir. Ancak bu kükürt oranına göre değişkenlik gösterebilir. İkincisi emilim hızı da önemli. Hasta bunu dikkatli sürerse ve iyice anlattığımız şekilde tatbik ederse bunun yanında diğer hastalardan uzak durur, ev hijyenine böcekleri ilaçlamayla da olsa dikkat eder, elbiseleri 60 derece de yıkar ütüler veya posetleyip ilaçlarsa , evin içindeki herkese de bu uygulanırsa o evde biiznillah uyuz namına bişey kalmaz….

Kesin bilgi:
İvermektin içten tedavi. Bu insanın etini uyuz için faydalanamayacağı hale getiriyor. Hayvanı zehirliyor ya da aç bırakıyor. İvermektin (Ziver’in içinde bulunuyor) eskiden hayvanların derilerine enjekte edilen bir maddeydi. İnsanlarda kullanımı henüz yeni. Ve test aşamasında. Kesin olan şey. İvermektin içtiğinizde uyuzun yaşamı sona eriyor. Vucutta varsa yumurtalar kalmaya devam ediyor ve 10 gün sonra yumurtalar çatlıyor.
İvermektin kesinkez bu hayvanları zehirleyerek ya da aç bırakarak öldürüyor.

“Nasıl ? “sorusunun cevabına gelince: 

İvermektin, uyuz böceğinin hayati fonksiyonlarını yerine getirmesini engelleyen bir ilaçtır. Böceğin sinir sistemini, kaslarını ve hücre metabolizmasını etkileyerek öldürür.

İvermektin, uyuz böceğinin sinir hücrelerindeki asetilkolin reseptörlerini bloke ederek çalışır. Asetilkolin, böceğin kaslarını kontrol eden bir nörotransmitterdir. İvermektin, asetilkolin reseptörlerini bloke ederek böceğin kaslarının kasılmasını engeller. Bu da böceğin hareket etmesini ve beslenmesini imkansız hale getirir.

İvermektin, ayrıca uyuz böceğinin hücre metabolizmasını da bozar. Böcek hücrelerinin enerji üretmesini engelleyen bir enzimin aktivitesini azaltır. Bu da böceğin ölmesine neden olur.

İvermektin, uyuz böceğinin etimizi yiyebilmesi için gerekli olan kas hareketlerini ve enerji üretimini engeller. Bu nedenle, uyuz böceği, ivermektin tedavisinden sonra etimizi yiyemez hale gelir.

İvermektin, uyuz tedavisinde hem topikal hem de sistemik olarak kullanılabilir. Topikal olarak kullanıldığında, uyuz böceğinin deri yüzeyinde bulunan yumurtalarına ve erginlerine etki eder. Sistemik olarak kullanıldığında ise, uyuz böceğinin vücudunun her yerindeki yumurtalarına, erginlerine ve larvalarına etki eder.

İvermektin, uyuz tedavisinde oldukça etkili bir ilaçtır. Ancak, diğer ilaçlara dirençli uyuz vakalarında daha etkili olabilir.


7. Devam eden kaşıntılar ve cilt kurulukları

Kaşıntılar devam ediyorsa, yukarıdaki 3 günlük kürü uyguladıktan sonra sadece kaşıntı olursa ya da kuru kalan yerlere . Çay ağacı çiçeği yağı sürebilirsiniz. Başka doğal (kimyasalı olmayan) nemlendirici sabun ve yağlar da kullanabilirsiniz.

Bu süreçte aşağıdaki yağlar takviye olarak kullanılabilir.Bunlar kaşıntıyı keser aynı zamanda da cildi besler uyuz akarlarını da öldürür. Ayrıca yukarıdaki akrışa ilave edilebildiği gibi tek olarak da kullanılabilir.
Çay ağacı çiçeği yağı,  Lavanta yağı, kekik yağı(seyrelterek), karanfil. Ricin yağı.  Peki bu kadar etki etmelerine rağmen nedne hepsi birden ilaçlara katılmıyor? Çünkü bazılarının bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gerekçesiyle ilaç firmaları genelde yan etkileri artırmamak için ana maddelerle yetiniyorlar. 

Şunu unutmamalıdır canlı yok olsa bile deri atında yol bulduğu tünel ve oluşturduğu boşluklardan dolayı kaşıntı devam edebilir. Bunların ve tahriş olan deri altı ve üstünün kişiden kişiye değişmesine rağmen ortalama  1 ayı bulabilir. Onun için her kaşıntıyı uyuz devam ediyor sanmak doğru değildir. Kaşıntı cilde yabancı bir şeyin teması toz bile kalsa gerçekleşir. Derinin dökülmesi veya kişi yukarıdaki bazı alarjenlerden dolayı kurdeşen olmuş olabilir.

Bazen ilaclardan dolayı sivilce de  çıkabiliyor.

Sivilce yağlı ya da yağa maruz kalmış ciltte oldukça fazla çıkar. Yağ gözenekleri sebum denilen bu yağlarla dolduğu gibi kullanilan vazelin içeriği de doldurur, deri altında oluşan bu fazlalik sivilce yoluyla atılabilir.Yine böceğin yedigi ve tahriş ettiği üst tabakalardaki ölü deri de bu yolla atılabilir.

Sivilce görüntü olarak benzese de kaşıntısı uyuz ile aynı olmuyor. Uyuzda sanki birşey ısırıyor gibi birşey de hissediyorsunuz. Ve akşama doğru ya da gece beliriyor daha çok. Hangisinin uyuz, hangisinin sivilce olduğunu hasta daha iyi anlayabilir. Uyuz benekleri yakın aralıklarla genelde.. Ama tek tük de olabilir.

Kükürtlü ilaç kesildiğinde bu belirtilerin hepsi yok olabilir. Sivilceler ve baloncuklar bir kaç günde kendiliğinden yok olur. Cilt kurulukları ve döküntüler için ise nemlendirici krem kullanması tavsiye edilir.

Kükürt vücudun sevdiği bir madde değil normalde. Tepkime yapabiliyor. Hatta alerjen reaksiyonlar da gösterebiliyor. O yüzden dermatologa müracaat edilmesi daha doğru olur. Ki bazısında kurdeşen bile özellikle ivermektinde) Deri pul pul soyulabilir. Hassas ciltler özellikle. Bu durumda nemlendirici krem Bepanthol kullanmayı tavsiye ediyorlar.

Kaşıntı ile ilgili son olarak; yeni çatlayan yumurtalardan sebep de kaşıntı olabilir, uyuz yeniği ile oluşan deri altındaki tünellerden de olabilir, ilaçtan da olabilir. İlaç kalıntıları da kaşıntı yapar ya da ilacın içindeki maddelerden de yapar. Ancak kaşıntı uyuzunki biraz farklıdır. Tatlıdır fakat ısırma gibi biseyler de ufak batmalar da hissedersiniz. Gerçi bu bölgenin hassaslığına göre de değişir. Kaşıntıya sebep olan şeylerin çokluğu, kaşıntının sebepleri fizyolojik yapı ve daha bir çok etken devrede olduğundan bundan şu sürede kurtulunur diye birşey söylemek pek mümkün görülmüyor. Ama bir ay gibi bir zaman aldığını tecrübe ettik… Daha uzun veya kısa tecrübeleri olanlar da olabilir.

8. Kükürt fiyatları sorunsalı

Bazı aktarlar (Aralık 2023) kükürtü 300-400 liradan kilosunu veriyorlar sorduğunuzda ise ucuz kükürtün sahte olduğunu ileri sürüyorlar. Bu aldatmacadır.  Gerçek kükürt sahte kükürt yoktur. Biz 35₺ den alıyorduk. Şuan 45₺ zamlı aldık.


9. Aklınıza takılan SORULAR:

  1. Kükürtlü sabunla hergün duş alsak bu sabunla bize tekrar uyuz bulaşmaz mı ? Sabun üzerinde uyuz böceği yaşar mı?
    Cevap:
    Kükürt içinde uyuz böceğinin yaşaması, zehir içinde bir böceğin yaşaması kadar düşük bir ihtimal. Köpük içerinde hele hiçbir böcek yaşayamaz. Çünkü köpük böceklerin vücutlarının nefes almasını sağlayan solunum boru mekanizması trakeleri tıkar.
    Kısacası Kükürt, uyuz böcekleri için toksik bir maddedir. Kükürtlü sabun, ciltteki uyuz böceklerini öldürür. Hatta larvalara hasar verdiği de biliniyor. Ancak tamamiyle canlısı kadar etkili değil.
    Kükürtlü sabun kullanan uyuz hastalarının, standart tedavi gören hastalara göre daha hızlı iyileştiği
    kanıtlanmıştır.
  2. Uyuz hastalığından hastaların uzun süre kurtulamayis sebebi nedeni nedir?
    Cevap:
    Bunun nedeni çabuk bulaşmasının yanısıra hastalığının tedavisinin çok yönlü sebeplere dayanmasıdır. Bu sebepler ihmal edildiğinde ya da gözden kaçırıldığında başa dönmeniz mümkün. Onun için 1 ay hicbir fedakarliktan kacmayarak titizlikle bütün önlemler uygulanırsa döngünün tekrar etme olasılığı sıfıra iner… Aslında tedavi süresinin uzaması tamamen bir döngünün bozulması ile alakalı. Yeni bir temasla bulasmasi daha önce temas ettiği birinden tekrar geçmesi de dahil bir çok ihtimali ihtiva ediyor.
  3. Kwellada Losyon tasiye eder misiniz?
    Cevap:
    Kwellada gibi permetrin içerikli ilaçlar doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.  Permetrin kükürten sonra yaygın olarak kullanıla gelen bir maddedir. Biz bu ilacı tecrübe etmedik. (Tecrübe eden varsa alttaki açıklamaya ekleyebilir.) Ancak Permetrin maddesinden ilaç yapan ve etkili olduğunu söylşeyen bir okuyucumuzun tecrübelerini sizinle paylaşacağız. Ayrıca Petmetrin’in bu hastalıkta kullanımına dair tecrübeye dayalı ve başarılı olan bir çalışma sunacağız.  İlacı kendiniz daha ucuza yapabileceksiniz ve bol bol kullanacaksınız.
  4. Sık kullanılan diğer uyuza iyi gelen kimyasal maddeler nelerdir?
    Cevap:
    Permetrin:
    Bu ilaç, uyuzun neden olduğu semptomları azaltmak ve enfeksiyonu öldürmek için topikal olarak uygulanır.
    İvermektin: Bu ilaç genellikle ağızdan alınır ve daha şiddetli uyuz vakalarında kullanılır.
    Benzil benzoat: Bu ilaç uyuz tünellerindeki akarlara etki eder ve uyuzun semptomlarını azaltır.
  5. Yukarıdaki karışımda verdiğiniz ardıç katranı diye bir madde var. Bunun etkileri nelerdir?
    Cevap:
    Ardıç katranı kaşıntıya birebir etkilidir. İyileştirici özelliğe de sahiptir. Ardıç katranı, antiseptik ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu özellikler sayesinde ciltteki iltihaplanmaları ve enfeksiyonları önleyerek kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olur.
    Ardıç katranı, kaşıntıya neden olan çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılabilir. Örneğin, egzama, sedef, uyuz, mantar enfeksiyonları ve böcek ısırıkları gibi durumlarda ardıç katranı kaşıntıyı azaltmak için yardımcı olabilir.
    Ardıç katranı, sabun, krem, losyon veya yağ şeklinde kullanılabilir. Sabun olarak kullanıldığında, cilt temizlenirken kaşıntıya neden olan bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur. Krem, losyon veya yağ olarak kullanıldığında, cildin nemlenmesine ve tahrişin azaltılmasına yardımcı olur.
    Ardıç katranı kullanımıyla ilgili bazı yan etkiler görülebilir. Bunlar arasında ciltte kızarıklık, kaşıntı ve kuruluk yer alır. Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.
    Ardıç katranı kullanmadan önce, alerjik reaksiyon olup olmadığını test etmek için küçük bir alanda denemek önemlidir.
    Ardıç katranının kaşıntıya iyi gelmesi için aşağıdaki şekilde kullanılabilir:
    Sabun olarak: Ardıç katranı sabunu ile her gün duş alın.
    Krem veya losyon olarak: Ardıç katranı kremi veya losyonunu kaşıntılı bölgeye günde birkaç kez uygulayın.
    Yağ olarak: Ardıç katranı yağını kaşıntılı bölgeye masaj yaparak uygulayın.
    Ardıç katranının kaşıntıya iyi gelmesi için düzenli olarak kullanılması önemlidir.
  6. Uyuz böcekleri soğukta ölür mü?Cevap:
    Uyuz böcekleri, -10 derecenin altındaki sıcaklıklarda birkaç saat içinde ölür. Bu nedenle, uyuz hastalığının yayılmasını önlemek için, uyuz hastasının kullandığı giysilerin ve eşyaların -10 derecenin altındaki sıcaklıkta en az 5 saat bekletilmesi önerilir.
    Bunun sebebi hayvanın kendini +10 derecenin altında uyku moduna alması. Uyuzla mücadele sıcak ortamda olur o yüzden. Uyku modunda uzun süre dayanabildikleri uyku modunda yeme icmeye son verdikleri için daha uzun yaşadıkları ortaya çıkıyor.
    Uyuz böcekleri, 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda uyku moduna geçerler. Bu modda, vücut sıcaklıkları düşer ve metabolizmaları yavaşlar. Bu sayede, uyuz böcekleri, 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda birkaç ay boyunca hayatta kalabilirler.
    Uyuz böceklerinin yemeden ve içmeden ne kadar yaşayacağı, sıcaklık ve nem gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Nem oranı yüksek ortamlarda uyuz böcekleri daha uzun süre hayatta kalabilirler. Ayrıca, hava sirkülasyonu olmayan ortamlarda uyuz böcekleri daha kolay uyku moduna geçerler.
    Araştırmalara göre, uyuz böcekleri 10 derecelik sıcaklıkta 3 ay boyunca hayatta kalabilirler. Bu süre, nem oranı yüksek ortamlarda daha uzun olabilir.
    Yani, uyuz böcekleri 10 derecenin altında yemeden ve içmeden birkaç ay boyunca hayatta kalabilirler.
  7. Bazısına yaramayan ilaç bazısında nasıl etki ediyor?
    Şunu diyelim bazısına yaramayan ilaç bazısında nasıl etki ediyor?
    Bu ya diğer ilacın geç görülmeye başlamasından oluyor ya da uyuzun türü nevi veya yukarıda saydığımız 3 maddeden birine yeni yeni uyup şartları yerine getirmenizle oluyor.
    O maddeleri hatırlayalım:
    DİKKAT:3 şeye  çok dikkat etmeli
    1) ilacı usulüne uygun şekilde sürmek
    2) Evi ilaclamak
    3) Evdeki herkesin belirti görülmese bile ilacı kullanmasi ve temastan kaçınma.
    Bunları yapın kısa sü rede kontrol altına alır ve biiznillah kurtulursunuz.
  8.  Kesin bilgiler
    Şurası kesin bu hastalığın tedavisinde kükürt ana madde… Diğer etken maddeler (ivermektin permetrin vs) ikinci plandadır. Kadim tıpta da kükürt kullanılmıştır. Hatta acı biber kürü uygulayan da olmuştur.
    Şu bilgiler kesin ve klinik deneylerle kanıtlanmış
    1) Sürülen kremler losyonlar (içinde kükürt varsa öldürüyor)
    Krem şeklinde olanı tavsiye ediyoruz çünkü bu uyuz böceğinin vücudu terketmesini de yayılmasını da engelliyor. Vazelinli el yapımı kremler (ki kremlerde daima vazelinin emici gücünden istifade ediliyor) bunun fazlasını karşılıyor. Losyonlarda da seyreltilmiş olarak kullanılıyor. Ancak kremler kadar yoğun değil.
    2) İvermektin içten tedavi. Bu insanın etini uyuz için faydalanamayacağı hale getiriyor. Hayvanı zehirliyor ya da aç bırakıyor. İvermektin (Ziver’in içinde bulunuyor) eskiden hayvanların derilerine enjekte edilen bir maddeydi. İnsanlarda kullanımı henüz yeni. Ve test aşamasında. Kesin olan şey. İvermektin içtiğinizde uyuzun yaşamı sona eriyor. Vucutta varsa yumurtalar kalmaya devam ediyor ve 10 gün sonra yumurtalar çatlıyor.
    İvermektin kesinkez bu hayvanları zehirleyerek ya da aç bırakarak öldürüyor.
  9. Kaplıca suları Uyuza iyi gelir mi?
    Cevap: Bazı eski tıp kitapları kükürtlü suyu olan hamam ve kaplıcaları tavsiye etmiştir.Örneğin bazı seyyahlar Bursa Orhangazi’de bulunan keramet köyü ılıca kaplıcalarını (30 derece ve kükürtlü suyu ile ) tavsiye ediyor.Derman Ilıcası uyuz hastalığının iyileşmesinde etkili doğal su kaynaklarından birisidir. Hastalığa iyi geldiğinden dolayı halk arasında ‘Uyuz Ilıcası’ olarak da bilinmektedir. Ilıca, barındırdığı sülfür ve klor sayesinde, özellikle cilt hastalıkları için şifalı göl olarak bilinmektedir. Göl, Balıkesir’in Gömeç ilçesinde yer almaktadır. Osmanlı döneminde de uyuz için kaplıca tedavisinde gölden yararlanıldığı bilinmektedir.. Derman Ilıcası dışında

    Eskişehir’de bulunan bir doğal kaynak da uyuza iyi gelmektedir.
    40’a yakın kişinin yaşadığı bir mahallede bulunan bu doğal su kaynağı çok fazla bilinmemektedir. Uyuz hastalığına iyi gelen kaplıcalar arasında, Eskişehir’in Alpu ilçesinde yer alan su kaynağına “Uyuz Hamamı” da bulunmaktadır. Kaşıntıya iyi gelen kaplıcalar arasında bir diğeri de, Sivas merkeze bağlı Gümüşdere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. “Uyuz Gölü” olarak da bilinmektedir. Bu doğal kaynağın barındırdığı kaşıntıya iyi gelen sular sayesinde, egzama, sedef, mantar gibi diğer cilt sorunlarına da iyi geldiği söylenmektedir.

    Ayrıca Roma döneminden beri insanlara şifa veren Sivas Gümüşdere’ye bağlı olan Uyuz Gölü’nün özellikle 2022 yılında kuruyarak oldukça küçüldüğünü, çeşitli illerden yüzlerce kilometre gelerek ulaşan ziyaretçilerin hayal kırıklığı yaşadığını da üzülerek hatırlatmak istiyoruz.

  10. Kaplıca yada saunada yüksek sıcaklıkta dursak işe yarar mı?
    Termal sular sıcaklık değil belki ama kükürtten dolayı yararlı olabilir.
    Yapılan deneylerin sonucu olarak uyuz böceği 50 derece üzerindeki sıcaklıkta 10 dakikada ölüyor. Derece arttıkça ölüm hızlanıyor.
    Türkiye’deki termal suların ortalaması 48 derecedir.
    (Bizim yaşadığımız Bursa ilinde oylat kaplıcaları var 60 derece sıcaklığı ile ünlü. Ancak o sıcaklıkta hipertermi yaşandığından dolayı başka sorunlara neden olabileceğinden tavsiye edilmiyor)
  11. Kükürtlü hamam uyuza iyi gelir mi?
    Cevap:
    Deride oluşan bazı hastalıkların tedavisinde hamamın faydalı olduğu bilinmektedir. Özellikle derideki kaşıntı, sivilce ve çıbanlara karşı faydalıdır. Hamamın, uyuz hastalığını da tedavi edip geçirdiği belirtilmektedir. Ancak, uyuz tedavisinde en etkili yöntemlerin doktor tavsiyesiyle uygulanan tedaviler olduğunu unutmamak gerekir. Eğer uyuz şüphesi veya belirtileri varsa, mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır.Uyuz tedavisinde önemli olan bir diğer konu da, sadece kişinin cildinin değil, kıyafetlerinin de bu parazitten arındırılması gerektiğidir. Uyuz parazitinin tamamen öldürülebilmesi için 10 dakika boyunca 50 santigratlık sıcaklığa maruz bırakılması gerekmektedir.
  12. Uyuz böceği neyle beslenir?Deri ve kanla beslenir. Deriden kan da emebilir.
    Bazılarında bu hastalık sadece vücudunun belirli bir bölgesinde olması hastanın yapısı ile alakalıdır. Uyuz böceğinin yayılma imkanı çok hızlı olan tenler olduğu gibi çok yavaş yayılma gösterebileceği ten yapıları da vardır.
    Bu da kimin neden çabuk her yerine yayılıyor sorusunu açıklıyor.
  13. Uyuz böceği ne kadar aç kalabilir?
    Uzmanlar uyuza sebebiyet veren Sarcoptes scabiei adını verdikleri akarın nemsiz ve kuru ortamda 2 ya da 3 gün boyunca (72 saat) birşey yemediginde öldüğünü söylüyor. Ancak yeterli nem oranı bulunan ortamlarda ise 4 ya da 8 hafta aç kalarak yaşayabiliyorlar.  Yaşadığını Ortamın kuru ve soğuk olması bu ölümü daha da hızlandırıyor. Fakat 10 derecnin altında soğuklara gelince, bunun cevabını 6. soruda bulabilirsiniz.
  14. Mazot benzin ile yıkanmak uyuza iyi gelir mi?
    uyuz hastaligi tedavisi kesin cozumCevap: Yanlış yönlendirmek istemeyiz ancak mazot gazyağı ve benzin türevleri ile iyileşen kimselerin olduğu geri dönüşleri var. Birebir kendisinden dinlediğim bir hasta vücuduna gaz yağı uyguladığını iyi gelinceye kaşıntı kesilinceye kadar devam ettiğini 1 hafta kadar günlük bunu uyguladığını söylemişti. Sürekli gaz yağı kullnamak vücudunuzda bu canlının bir süre sonra popülasyonunu azaltıp yok edilmesine neden olabilir. Ancak bu geleneksel yöntem cildinizi tahriş edebilir. Yara varsa zarar verebilir. Onun için doktora danışmak eğer bu hususta doktor bulamazsanız son çare olarak düşünmek daha mantıklıdır.
  15. Uyuz böceği larvalarını bu ilaçlar öldürür mü?
    Geçmiş olsun öncelikle. Bu konuda şunu demek mümkün. İlac evet uyuz böceğini öldürmekle birlikte larva veya yumurtalara herhangi bir zarar vermiyor. 7 ila 10 gün arası yumurtaların çatlama dönemi. Benim önerim, ara vermeden kullanmanızdan. Yani teoriyi bir kenara bırakıp bu şekilde yapar ilk tedbirleri sıkıca 15 20 gün uygularsanız işi sıkı tutarsanız bir daha bu hastalıktan eser kalmaz biiznillah… Siz ilacı sürdünüz 3 gün uyguladiniz diyelim. o arada daha önce bırakılmış mevcut larvalar çatliyor olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmak adına bunu söylüyorum.

İlginizi Çekebilir

bagisiklik kuvvetlendirici 01

BAĞIŞIKLIK KUVVETLENDİRİCİ

BAĞIŞIKLIK KUVVETLENDİRİCİ 1 su bardağı (hakiki )bal (çiçek balı olabilir. Bu çiçek balı 2 tatlı …

img 638e928fb7c28 1

ÖKSÜRÜĞÜ KESEN MUCİZEVİ KARIŞIM

Kesemediğim öksürüğü bitiren mucizevi karışımı sizinle paylaşmak istedim. Öyleki öksürürken aklım çıkacak sanıyorum… Hamdolsun bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir