kapanma 640x398
kapanma 640x398

Windows Bilgisayarın Kapanması Nasıl İptal Edilir?

Eğer işletim sistemi kullanan bir bilgisayar kullanıyorsanız bir programı kaldırdıktan veya yükledikten sonra “Bilgisayar yeniden başlatılsın mı?” gibi sorulara yanlışlıkla evet cevabını verdiğiniz veya bilgisayarı kapatmaktan son anda bir şeyi kaydetmeyi unuttuğunuz için veya herhangi bir sebeple vaz geçtiğiniz olmuştur. Bu yazımızda bu gibi durumlarda nasıl kapanma veya yeniden başlatma işleminin iptal edileceğini anlatacağız.

Bu gibi durumlarda yapacağımız işlem aslında çok basit. Shutdown abort (Kapanma işlemi iptali) komutu ile kapanma veya yeniden başlatma işlemlerini iptal edebiliriz.

 

Öncelikle Komut İstemini () açmamız veya çalıştır'ı açmamız lazım. İsterseniz C: diskinden system32 içinden .exe'yi bulabilirsiniz ancak kapanma durumunda hızlı hareket etmeniz gerektiğinden bu işlem çok uzun sürecek ve siz cmd.exe'yi açana kadar bilgisayar çoktan kapanmış olacaktır.

çalıştır

 

Çalıştır'ı kolay bir şekilde Windows Tuşu + r ile başlatabiliriz. (Windows 8 kullanıyorsanız arama alanına Çalıştır/Run da yazabilirsiniz.)

Çalıştırı başlattıktan Shutdown -a komutu ile kapanma veya yeniden başlatma işlemini iptal edebilirsiniz. Aslında bu komut cmd.exe'ye yazılması gereken bir komut ancak Windows bizim çalıştır'a yazdığımız komutları zaten cmd.exe üzerinden çalıştırdığı için fazladan vakit kaybetmemize gerek yok.

 

 

Kaynak: Webellek

5c18c2a6cd58f windows bilgisayarin kapanmasi nasil iptal edilir

İlginizi Çekebilir

online sesi yaziya cevirme online voice to text 01 scaled

Online sesi yazıya çevirme online voice to text

Tavsiye siteler aşağıda sıralanmıştır. https://voicenote.in/live/ sonix.ai dictation.io google.com/intl/en/chrome/demos/speech.html https://docs.google.com https://speechtexter.com

epson l350 zarf yazdirma 01

Epson L350 Zarf yazdırma

  1.Zarfı arkası yukarı bakacak ve açılır kısmı sağa bakacak şekilde, tam yazıcımız arkasında bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir