WordPress site sahiplerinin bloglarına contact form 7 iletişim formu eklerken en sık karşılaştıkları hata “İletinizi gönderme başarısız oldu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin ya da yönetici ile başka bir yöntemle iletişime geçin.” hatasıdır. Bir çok defa tekrar ve tekrar mail göndermeye çalışarak, eklentiyi silip yeniden yükleyerek hata giderilmeye çalışılır fakat contact form 7 hatası düzeltilemez.
Contact form 7 hatası ile karşılaşmamızın nedeni hosting sunucunuzun spam mail gönderimine engel olmak için mail fonksiyonlarını kapalı tutmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle bir çok hosting firması mail gönderiminde sadece SMTP sunucusunu kullanır. Blogumuz da iletişim formu vemail fonskiyonlarını kullanmak için ayarları SMTP üzerinden mail gönderecek şekilde ayarlamamız gerekiyor.
Contact Form 7 SMTP Ayarları
WordPress Admin Paneli > Eklentiler sekmesinden WP-Mail-SMTP eklentisini indirin ve kurun.
WP-Mail-SMTP eklentisi blogunuza kurulduktan sonra aşağıda ki düzenlemeleri yapın.
- From Email: E-posta gelen maili olarak görünecektir. Boş bırakılsa da sorun yoktur.
- From Name: E-posta’ta da ki görünen isminiz. İstediğiniz gibi doldurabilirsiniz.
- Mailer: Hosting sunucularında php mail kapalı olduğundan, bütün e-postalarımız SMTP üzerinden gönderilecektir. Send all WordPress emails via SMTP seçeceğini seçiyoruz.
- SMTP Host: Gerekli SMTP sunucu adresi ve portu genellikle e-mailiniz de gönderilen hosting hesap bilgilerinde yer almaktadır. Bir çok hosting firması genellikle mail.alanadi.com sunucu adresini kullanmaktadır. Yine de e-mailinizi kontrol edin ve gerekli SMTP sunucu adresini veportunu doldurun. Hosting hesap bilgilerinde SMTP ayarları yer almıyorsa hosting firmanıza ulaşarak gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Benim maillerim yandex’e kayıtlı olduğu için: smtp.yandex.ru - SMTP Port: 587 (Burası değişebilir mail adresinizin smtp portuna göre .Benimki yandex olduğundan böyle yazdım.)
- Encryption: No encryption seçeceğiz.
- Authentication: Kimlik doğrulaması SMTP üzerinden yapılacağından Yes: Use SMTP authentication‘ı seçiyoruz.
- Username: Açtığımız E-Posta’yı yazıyoruz. (Önemli Not Buradaki mail adresimiz ile Contact Form da ki “Kimden” bölümündeki mail aynı olmak zorunda. Yoksa formumuz çalışmaz.)
- Password: Açtığımız E-Postanın şifresini yazıyoruz.
İşlem bu kadar arkadaşlar, bütün ayarları yaptıktan sonra Değişiklikleri Kaydet diyerek wordpress siteniz de sorunsuz bir şekilde mail almaya başlayabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı yaşarsanız yorum atarak bana bildirebilirsiniz.
Not: Mail adresiniz açık olmalı eğer yandexten fln aldıysanız…
hocam yok hepsini deniyorum olmuyor skype:barutbugra bir destek atın
Skype pek kullanmıyorum. mail yazarsanız [email protected] yardımcı olurum. Sanırım hata smtp den kaynaklanıyor.
bende denedim olmuyor
smtp den kaynaklanıyor olabilir. Teamviwer vs ile bağlantı yollarsanız bakabilirim…
işe yaradı. teşekkür ederim.
tam bir günümü bu kontak formunda gitmeyen maillerime ayrdım, az kaldın 59 dolarlık bir eklenti satın alacaktım. yazıyı okuyunca sorunun hosting kaynaklı olduğunu öğrendim, söylenenleri yaptım ve 3 dakika içinde çalıştı. çok teşekkür ediyorum, yüzlerce sayfa var ama bu kadar net yazan hiç kimse yok.
Yardımcı olabildikse ne mutlu. Hayırlı uğurlu olsun.
çok tşk ederim çalıştı
Hocam merhabalar;
Cpaneldeki mail adresine mail gelip gelmediğini nereden bakabilirim?
Yönlendirmedi iseniz “webmail” mevcut cpanelde. Oradan bakılabilir
Hocam merhaba
WP temasi kullaniyorum.iletisim formu contact form 7’ye entegre edilmis.Farkli SMTP eklentieri yukledigimde mail ozelligi calisiyor AMA temam contact form 7 ‘ye Gore entegre edildigi icin buda benim isimi gormuyor.Contact form 7 nasil calisir Hale getirebilirim yada obur eklentieri iletisim kismina nasil entegre ederim ?
Entegre edildi. Hayırlı olsun
Merhabalar, Ben de bir hayli sorun yaşadım Contact Form 7 ile. En efektif açıklamayı sizde buldum. Dediklerinizi aynen yaptım. Ama yine de olmadı. En sonunda Google reCAPTCHA’yı iptal ettim ve sorun çözüldü. “Olmadı” diyen arkadaşların da böyle bir çözümü denemesi gerekebilir. Saygılar..
Aynı durumdan kaynaklı 3 saat denedim bütün yolaları aradım bulamadı ama recaptcha nın sorun çıkaraccağını hiç düşünmemiştim teşekkürler 🙂
detaylı anlatım için teşekkürler